Crna kronika

NEVJEROJATNO Presretačem izmjerena brzina od 204 na sat!

ilustracija policija mjerenje brzine kazne

Tijekom popodnevnih sati u utorak, 5. rujna, u Metkoviću je prilikom nadzora brzine prometa službenim vozilom tzv presretačem zaustavljen 54-godišnji državljanin RH, vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, u prekoračenju dozvoljene brzine kretanja vozila.

Vozač se kretao u pravcu Metkovića, a uređajem za nadzor brzine kretanja vozila izmjerena je brzina od 204 km/h na cesti izvan naseljenog mjesta gdje je brzina ograničena na 90 km/h. Ulaskom u naseljeno mjesto Metković, gdje je brzina kretanja ograničena na 60 km/h, nastavio se kretati brzinom od 123 km/h. Osim toga, u dva je navrata tijekom vožnje pretjecao vozila ispred sebe preko pune uzdužne linije. Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

– Podsjećamo da je kretanje vozilom neprilagođenom brzinom i dalje glavni uzrok prometnih nesreća, poglavito onih u kojima se događaju najteže posljedice, odnosno smrtna stradavanja i teška tjelesna ozljeđivanja. Apeliramo na sve sudionike u prometu da se, u cilju vlastite, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, pridržavaju prometnih propisa – kažu iz Policije.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist