Aktualno

Neum prosvjeduje protiv koridora

Neum prosvjeduje protiv koridora

Općina Neum i predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života oglasili su se priopćenjem u kojem kategorički izražavaju stav protiv koridora koji bi podijelio njihov kraj.

 
Priopćenje donosimo u cijelosti:
 
Predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života Općine Neum izražavamo svoj prosvjed protiv izgradnje koridora, te podjele Neuma. Ovom prilikom želimo pozvati sve predstavnike viših razina vlasti, da čuju naš problem, da se očituju, da nam pomognu, ili se barem u najmanju ruku udostoje doći i razgovarati.
Naš prostor nećemo dati, pogotovo ne na ovaj način, kada se u Sarajevu ili Zagrebu odlučuje o njemu, a nas nitko ništa i ne pita. Što nas najviše i čudi, jer je to i neodgovorno ponašanje posebno najviših tijela vlasti u BiH prema Neumu. Ne želimo da se s našim teritorijem trguje. Tražimo od hrvatskih predstavnika u svim tijelima vlasti u BiH da nas zaštite, da nam pomognu, da se očituju o ovom problemu. Nemojte šutjeti! Vašu šutnju ne razumijemo, ne podržavamo. Samo tražimo da vi nas podržite u ovoj borbi za još jednom podjelom.

Gospodo malo ozbiljnosti i fair play igre, kako bi se sportskim riječnikom reklo, jesmo za cestu, jesmo za dogovor, ali ne na ovakav način. Najgori mogući način. Način ignoriranja, neuvažavanja!?? Do kada ovako?? Mi nećemo čekati sudbinu, nećemo čekati i gledati kako drugi gospodari našim područjem, našom imovinom i djedovinom; cjenjena gospodo, ako vi već nećete, onda ćemo se mi izboriti za svoje i uzeti stvari u svoje ruke. 

Neum: 10. svi. 2012 god.

Priopćenje potpisuju: 

Načelnik Općine                   
Općinsko Vijeće Neum
Udruga Turističkih djelatnika    
Udruga Mare Nostrum       
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog Rata
Udruga roditelja poginulih Hrvatskih branitelja
Hvidra Neum
OO HDZ BiH Neum                  
OO HDZ 1990 Neum
OO NS Radom za boljitak                          
OO HSP BiH Neum                                                                 
OO HSS – NHI Neum          
OO SDP Neum                                            
Klub Nezavisnih Vijećnika Neum    
 

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist