DuList IN

NESVAKIDAŠNJI PODVIG DUBROVKINJE Od čišćenja hotela do iznajmljivanja kućica na stablu

NESVAKIDAŠNJI PODVIG DUBROVKINJE Od čišćenja hotela do iznajmljivanja kućica na stablu

Koliko ste puta pomislili kako bi bilo dobro dati otkaz i pokrenuti vlastiti posao? Koliko ste puta pomislili kako bi bilo dobro dati otkaz i pobjeći u šumu? Ivona Ercegović, 31-godišnjakinja iz Dubrovnika godinama je vizualizirala, a onda i krenula u realizaciju svog bijega iz grada. Dugo je maštala o tome kako imati vlastiti projekt i nakon gomile ideja koje su joj kroz vrijeme padale na pamet, kućice na stablu bile su njezin konačni san.

“Ideja o šumi je vječno u meni. Obožavam stabla, ona su mi najdraža na svijetu jer ti jednostavno daju sve, to je nešto najbolje što nam je svemir dao. Stvaraju hlad, pružaju ti mjesto za igru, zaklon su životinjicama i daju ti zrak na kraju krajeva.” Stabla obožava otkad je bila mala i gradila kućice na stablu, te je oduvijek voljela promatrati svijet iz neke druge perspektive. “Sjećam se jedne zahtjevne ture s koje sam se vratila kući i svojoj najboljoj prijateljici počela kukati kako ne želim više raditi ovaj posao, a ona me mrtva hladna pogledala i rekla mi: A zašto ne bi gradila kućice na stablu?”, ispičala je Ercegović za Telegram.hr. U tom trenutku je sama sebi rekla kako će upravo to i činiti.

Igrom slučaja je prijateljičin stric prodavao zemlju kraj Rastoka i Ivona je hladno kupila 45 tisuća kvadrata. Investicija je to koju nije bilo nemoguće platiti, ali kad je počela zbrajati troškove dovođenja struje i vode, cifra je počela znatno rasti. Skrola po mobitelu, pokazuje mi je to impozantno zdanje i objašnjava gdje je što zamislila. Uzbuđena sam kao malo dijete i istovremeno joj se u sebi divim što se sama odlučila za ovako hrabar potez. To joj kasnije i govorim na glas. Odluka je pala na gradnju jedne velike kuće koja će biti njezina, ali ujedno i recepcija te mjesto za druženje i tri kućice na stablu. Sve ostalo u okolici nalazi se na dohvat ruke; dućan, restorani, kupalište, ukratko sve što je potrebno za nesmetani odmor.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist