Grad

NERIJEŠENO TEK 19 PREDMETA Dubrovnik državni prvak u legalizaciji

Legalizacija

S preostalih 19 zahtjeva Grad Dubrovnik uvjerljivi je državni prvak u postotku riješenih predmeta legalizacije, a sukladno podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja objedinjenima u  Registru broja riješenih zahtjeva ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada, javljaju iz Gradske uprave.
Naime, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika od početka procesa legalizacije zaprimio je 5 440 predmeta, a riješio njih 5 421, što iznosi visokih 99,65 posto u usporedbi sa 62,53 posto riješenih zahtjeva na državnoj razini. Grad Dubrovnik, za razliku od većine gradova, nije imao izuzetih zahtjeva.

Prvi najuspješniji grad ispod Dubrovnika je Poreč s postotkom od 90,46 posto, a među prvih 10 jedinica lokalne/regionalne samouprave smješteni su redom Vukovar, Rovinj, Virovitica, Zagreb, Umag, Međimurska županija kao jedina među županijama, te gradovi Bjelovar i Pazin sa 76,58 posto riješenih predmeta.

Iz Grada Dubrovnika navode i kako je Dubrovačko-neretvanska županija na samom začelju ljestvice s 45,13 riješenih zahtjeva.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist