Natrag
24.3.2019 10:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Neprimjereni Vlahušić!

3.12.2011 @ 19:29 Barbara Đurasović Aktualno
4;4

Podijelite:

Dostojanstveno i dirljivo bilo je danas u kinu Sloboda na predstavljanju knjige i dodjeli spomenica i plaketa obiteljima poginulih dubrovačkih branitelja, čime je započelo obilježavanje 20 obljetnice herojske obrane Dubrovnika.

U znak poštovanja i pijeteta prema svim poginulima na dubrovačkom ratištu danas su se okupila viđena lica lokalne politike i nedavne povijesti. Ceremoniju dodjele spomenica i plaketa predvodili su župan Nikola Dobroslavić i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

Mnogi od nazočnih branitelja i članova obitelji poginulih, zaprepašteni kašnjenjem gradonačelnika Andra Vlahušića na svečanost, još više su mu zamjerili njegovom odabiru odjeće za tu prigodu. Vlahušić je, naime, najprije zakasnio, a kad je već ušetao u prepuno kino Sloboda to je učinio bez krovate i odjela.

Možda možemo razumjeti kašnjenje, jer ovih dana Grad je prepun događanja i protokolarnih obveza, no čudi, kako se na jedno gotovo komemorativno sjećanje na poginule sugrađane nije udostojio presvući iz casual izdanja. Ako ništa onda iz pijeteta prema obiteljima koji su mu sjedali iza leđa. Obiteljima koji su izgubile svoje najmilije, kako bi on danas mogao biti demokratski izabran gradonačelnik slobodnog nam Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana