DuList IN

Neodoljive slastice

Neodoljive slastice

Ovomjesečna Hiltonova škola kuhanja  tematike "Neodoljive slastice" održat će se od četvrtka 13. do petka 14. listopada, svakim danom od 16.30 do 19.00 sati, u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik.

Kroz dva dana programa šef kuhinje Christopher Gauci i slastičari hotela  predstaviti će Vam najnovije trendove iz svijeta slastičarstva. Polaznici će imati priliku naučiti pripremati pomno odabrane slastice kao što su macarons keksi, čokoladni soufflé s umakom od timijana, tartici od jabuka na lisnatom tijestu, panna cotta od vanilije i pistacija s čokoladnim mrvicama te čokoladni mousse.
 
Kulinarstvo u moderno doba ulazi u sferu umjetnosti. Kako bi slatke delicije pretvorili u male umjetničke kreacije potrebno je ovladati modernim tehnikama dekoriranja što će također biti predstavljeno tijekom tečaja.
 
S ciljem obogaćivanja programa svaki tečaj upotpunjen je kratkim prezentacijama o kulturi stola i vinima. Ovaj mjesec profesionalno osoblje restorana predstaviti će pravila sofisticiranog serviranja stola.
 
Dvodnevni program završit će u petak 14. listopada ugodnim druženjem polaznika i šefa kuhinje uz večeru na kojoj će se uz dobro vino i jelo po izboru šefa kuhinje posluživati slastice pripremljene tijekom tečaja. Polaznici imaju priliku na večeru pozvati svoje goste.
 
Hiltonova škola kuhanja namijenjena je svim zaljubljenicima u gastronomiju  koji žele profesionalnu poduku iz kulinarstva i kulture stola. Nastava je organizirana kao dvodnevni tečaj koji se održava jednom mjesečno a pokriva mnogobrojne gastronomske teme. Predznanje nije potrebno. Poduka se odvija u kuhinji hotela Hilton Imperial Dubrovnik. Cijena dvodnevnog programa od 450.00 kn po osobi uključuje: školu kuhanja, prezentaciju serviranja stola, prigodnu kuharicu, završnu večeru uz vino te parking u natkrivenoj garaži hotela. Cijena završne večere za goste polaznika je 210.00 kuna po osobi, a uključuje završnu večeru uz vino i parking.
 
Školu kuhanja predvodi šef kuhinje hotela Hilton Imperial Dubrovnik g. Christopher Gauci, izvrstan kuhar s bogatim međunarodnim iskustvom. Nakon završetka Studija turizma na Malti, Christopher nastavlja stručno usavršavanje na institutu “City and Guilds of London”, gdje je stekao naprednu diplomu iz kulinarstva. Znanja i vještine razvijao je u prestižnim restoranima s Michelin zvjezdicama kao što je Le Manoir Aux Quat’Saison gdje je učio od svjetski poznatog francuskog kuhara Raymonda Blanca. Karijeru nastavlja u vrhunskim hotelima kao što je čuveni Ritz London. Ovaj inovativan i kreativan kuhar, čija je specijalnost moderna mediteranska kuhinja, dobitnik je brojnih kulinarskih nagrada i priznanja.

Sljedeća škola kuhanja tematike “Fino i brzo, ukusna jela za nekoliko minuta”, održat će se 17. i 18. studenog 2011.

Informacije na tel:  020 320 392, E-mail: andjela.skaro@hilton.com
 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović