DuList IN

“NEOBRANJIVO” Silente snimio novi spot, premijera sredinom rujna

“NEOBRANJIVO” Silente snimio novi spot, premijera sredinom rujna

Članovi benda Silente boravili su nedavno na otoku Lokrumu, a sve za potrebe snimanja novog spota za pjesmu „Neobranjivo“.

Spot za pjesmu „Neobranjivo“, koja se nalazi se na drugom albumu benda, djelo je redateljsko – producentskog tima kojeg čine Antoneta Alamat Kusijanović i Barbara Vekarić iz Filmske udruge Motion.

Iako je rođena Dubrovkinja, Antoneta Alamat Kusijanović je za potrebe snimanja spota došla iz New Yorka gdje pohađa studij filmske režije i scenarija na Columbia Universityju, jednoj od škola iz prestižne Ivy League grupe, a dosad je režirala nekoliko kratkih filmova.

Pjevačica iz benda Silente, Doris Kosović istaknula ju kako je ova suradnja posebno raduje jer je već ranije postojala želja benda da upravo Antoneta Alamat Kusijanović vizualno oživi njihove pjesme.

Iako je spot sniman na Lokrumu, redateljica Alamat Kusijanović priznaje da su joj inspiracija za spot bila njena osobna iskustva i doživljaji na Kalamoti: „Inspirirana sam najviše bila tim izoliranim ljetnim trenutcima djece na Kalamoti. Čeznutljivo gledam na taj dio mog života, pun slobode, neke neobjašnjive strasti, svaki aspekt dana se činio kao novo otkriće, avantura, uvijek se nešto novo trebalo savladati, a posebno konfrontacija s emocijama u tako ranoj dobi kada smo potpuno zatečeni tim nepoznatim osjećajima”.

Bend Silente je već odavno sa svojim hitovima pri vrhu nacionalnih glazbenih top listi, no gitarist i tekstopisac Sanin Karamehmedović ističe kako se još nisu navikli na snimanje spotova: “Mi smo još novi pred kamerama, još uvijek mi to djeluje neprirodno i malo mi bude neugodno. Ali ekipa je bila nenormalno profesionalna, a istovremeno ugodna tako da je to pomoglo. Antoneta je jedna od boljih motivatorica koje sam u životu vidio”.

Barbara Vekarić ističe kako su za potrebe snimanja spota angažirali dubrovačke mališane kojima je ovo iskustvo bilo prava zabava i gušt. Prema njezinim riječima za snimanje se prijavilo 100-njak djece, a odluku kojih šestero će dobiti priliku biti u spotu „Neobranjivo“ nije bilo lako donijeti. Među njima našla se i mlada Gracija Filipović, koja je već ranije glumila u filmu „Mali Debeli Rakun“ redateljice Barbare Vekarić koja ima samo riječi pohvale za Gracijin glumački talent:

„Za Graciju smo otprije znali, radila je moj diplomski film Mali debeli rakun i briljirala je, a osim toga trenira plivanje, a nekoliko scena se odvija pod morem i dali smo prednost vrsnim plivačima i vaterpolistima“. Uz Graciju Filipović u spotu su angažirani: Đivo Damić, Vanesa Vidaković Natrlin, Fran Garvan, Antea Putica, Lukša Gavranić, Giada de Rossi

Premijera spota očekuje se sredinom rujna, a do tada pjesma je dostupna na YouTube kanalu – http://bit.ly/1KX16kk

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist