Natrag
16.1.2019 19:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

NEMILOSRDNA MATEMATIKA Natječaji za liječnike bez odaziva

27.5.2018 @ 22:30 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Niti jedna prijava nije pristigla na natječaj za zaposlenje tri liječnika u Općoj bolnici Dubrovnik.

Kako je za DuList potvrdio ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik docent dr. sc. Marijo Bekić, do isteka roka nije iskazan interes za tri radna mjesta na neodređeno vrijeme, a tražili su se specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, specijalist psihijatrije te specijalist dermatologije i venerologije.

Podsjetimo, Upravno vijeće Opće bolnice Dubrovnik odluku o raspisu natječaja donijelo je još 21. prosinca 2017., a 10. siječnja, odnosno 21. veljače pribavljene su suglasnosti Ministarstva zdravstva. Natječaj je objavljen u Narodnim novinama 25. travnja, a rok za prijave trajao je osam dana. Naravno, ne treba razbijati glavu u potrazi za razlozima. Dubrovačka bolnica, jednostavno rečeno, dijeli sudbinu građana Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika. U ovom slučaju nije toliko riječ o famoznoj prometnoj izoliranosti, već za hrvatske uvjete previsokim cijenama nekretnina, odnosno najma kuća, stanova ili garsonijera za sve koji bi na jug Hrvatske rado došli u potrazi za poslom. Matematika je jasna i nemilosrdna – prihodi ne pokrivaju rashode kad najveći dio troška odlazi na plaćanje skupih najmova.

Dubrovačko-neretvanska županija jest osnivač Opće bolnice Dubrovnik, ali jasno je kako nema financijsku snagu niti ‘krpiti’ dugove bolnice niti osiguravati osjetniju trajnu financijsku pomoć. Inače, OB Dubrovnik raspisala je još jedan natječaj, s namjerom dobivanja ‘svježe krvi’ u bolničke odjele. Naime, prema planu specijalizacija Ministarstva zdravstva iz 2017. godine, bolnica dodjeljuje čak trinaest specijalizacija. Točnije, po dvije iz pedijatrije te ortopedije i traumatologije, a po jednu iz kardiologije, transfuzijske medicine, neurokirurgije, infektologije, ginekologije i opstetricije, oftalmologije i optometrije, patologije i citologije, medicinske biokemije i laboratorijske medicine te anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana