Natrag
26.4.2019 09:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nemamo se čemu nadati

8.3.2012 @ 15:08 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Svako gradonačelnikovo putovanje budi maštu. Kod mnogih. Jer, zamislite situaciju u kojoj „svaka dobiva“. Kad god gradonačelnik negdje otputuje, vrati se kao dobitnik. Nešto je uspio dogovoriti.

Ništa drukčije nije se dogodilo s njegovim putovanjem u New York. Susreti, razgovori, pregovori, gust raspored je trebalo odraditi. I gradonačelnik je bio dosljedan. Osim što je Amerima predstavio Grad i njegove mogućnosti i projekte, osigurao je, navodno, gostovanje u New Yorku dviju dubrovačkih kulturnih ustanova, simfonijskog orkestra i Linđa.

Sastao se i s još jednim mogućim ulagačima u gradske projekte, momcima iz fonda New Century Holdings Capital, od kojih očekuje da se „isprse“ u projektu putničkog terminala u Gružu vrijednom približno 40 milijuna eura. Domaća javnost odmah se zapita je li to onaj isti projekt kojeg je nudio prijateljima Venecijancima pred godinu i pol dana? Sve u svemu, bilo bi zanimljivo prisjetiti se svih, ili barem važnijih gradonačelnikovih najava značajnih ulaganja.
 
Tako je još u kampanji Vlahušić spominjao kako Dubrovniku treba fond održivog razvoja povijesne jezgre „na razini otprilike oko 500 milijuna kuna“.

– Svjetska banka voljna je takav kredit dati Dubrovniku. Dubrovnik zarađuje dovoljno da bi mogao izdvojiti trideset milijuna kuna za trideset godina kako bi za šest mjeseci imao taj fond na raspolaganju – kazao je gradonačelnik, spomenuvši kako je sve već dogovorio s voditeljicom Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj, Indirom Konjhodžić, a koju poznaje još iz doba Račanove Vlade, u kojoj je ovaj bio ministar zdravstva, a gospođa Konjhodžić pomoćnica ministra za europske integracije.

I otad o gospođi Konjhodžić ni traga ni glasa. Kao ni njenim kreditima.

Koje sve neostvarene ulagačke projekte je gradonačelnik obećavao pročitajte u novom broju duLista koji se od srijede nalazi na trafikama.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana