Aktualno

Nema mira za Dubrovčane, i dalje ćete na magistrali slušati Talijane

Nema mira za Dubrovčane, i dalje ćete na magistrali slušati Talijane

U životu postoji nekoliko konstanti. Zemlja je okrugla, sunce izlazi na istoku, zalazi na zapadu, a vozeći se jadranskom magistralom više ćete vremena provesti slušajući talijanske radio postaje nego naše domaće.

Ova situacija koja se više svima nama popela na vrh glave traje godinama, a prečesto se događa da konačno dočekate vašu omiljenu pjesmu samo da bi je prekinule upadice talijanskih radiovoditelja i njihovi jinglovi.

Ovaj problem može se promatrati iz onog najosnovnijeg gledišta – da ljudima jednostavno to ide na živce, pa do onog u kojem lokalne i nacionalne radiopostaje gube novac od marketinga i veliki broj slušatelja. Očitovanje što se radi po tom pitanju tražili smo od nadležne Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti. Kako proizlazi iz njihovog odgovora, jedino rješenje je – budite trpeći.

– Što se tiče prijama radijskog signala, problem sa smetnjama međunarodno neusklađenih odašiljača iz Talijanske republike nije riješen. Problem s prijmom radijskog signala je velik, jer dolazi do problema s prijmom signala hrvatskih radijskih stanica. Za sada nije postignut dogovor s talijaskom stranom o uklanjanju smetnji i gašenju odašiljača, pa su smetnje prijmu FM signala i dalje prisutne. S dolaskom toplijih dana povoljnija je propagacija elektromagnetskih valova pa građani više osjete smetnje u radijskom programu. HAKOM i druge državne institucije RH u suradnji s talijanskom stranom intenzivno radi na rješavanju i tog problema. Rezultati s terena i pritužbe građana su značajno manje u vezi s prijmom tv signala, dok je prijem FM signala narušen – navodi se u odgovoru HAKOM-a koji je podsjetio da je krajem prošle godine počelo rješavanje problema s tv signalom.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist