Natrag
17.7.2018 15:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nema mira za Dubrovčane, i dalje ćete na magistrali slušati Talijane

7.9.2017 @ 9:14 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

U životu postoji nekoliko konstanti. Zemlja je okrugla, sunce izlazi na istoku, zalazi na zapadu, a vozeći se jadranskom magistralom više ćete vremena provesti slušajući talijanske radio postaje nego naše domaće.

Ova situacija koja se više svima nama popela na vrh glave traje godinama, a prečesto se događa da konačno dočekate vašu omiljenu pjesmu samo da bi je prekinule upadice talijanskih radiovoditelja i njihovi jinglovi.

Ovaj problem može se promatrati iz onog najosnovnijeg gledišta – da ljudima jednostavno to ide na živce, pa do onog u kojem lokalne i nacionalne radiopostaje gube novac od marketinga i veliki broj slušatelja. Očitovanje što se radi po tom pitanju tražili smo od nadležne Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti. Kako proizlazi iz njihovog odgovora, jedino rješenje je – budite trpeći.

– Što se tiče prijama radijskog signala, problem sa smetnjama međunarodno neusklađenih odašiljača iz Talijanske republike nije riješen. Problem s prijmom radijskog signala je velik, jer dolazi do problema s prijmom signala hrvatskih radijskih stanica. Za sada nije postignut dogovor s talijaskom stranom o uklanjanju smetnji i gašenju odašiljača, pa su smetnje prijmu FM signala i dalje prisutne. S dolaskom toplijih dana povoljnija je propagacija elektromagnetskih valova pa građani više osjete smetnje u radijskom programu. HAKOM i druge državne institucije RH u suradnji s talijanskom stranom intenzivno radi na rješavanju i tog problema. Rezultati s terena i pritužbe građana su značajno manje u vezi s prijmom tv signala, dok je prijem FM signala narušen – navodi se u odgovoru HAKOM-a koji je podsjetio da je krajem prošle godine počelo rješavanje problema s tv signalom.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana