Natrag
22.2.2019 11:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nema kupališta – nema kontrole?!

8.7.2013 @ 21:28 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanski Županijski zavod za javno zdravstvo ne ispituje kakvoću vode u rijeci Neretvi jer nema označenih kupališta, objavio je taj zavod nakon što je sarajevski "Dnevni avaz" objavio da je Neretva u južnom dijelu toka onečišćena bakterijama, zbog čega se ne preporučuje kupanje.

Dubrovačko-neretvanski Županijski zavod za javno zdravstvo poručuje kako se "vrlo često zna dogoditi da kakvoća vode varira zbog raznih utjecaja u rijeci Neretvi".

Zavod redovito obavlja ispitivanja kakvoće mora na ušću Neretve u Pločama te u Opuzenu, a po posljednjim ispitivanjima, provedenima od 3. do 10. lipnja, nije bilo nikakve onečišćenosti. Budući da na Neretvi nema označenih kupališta, Županijski zavod ne ispituje kakvoću vode u toj rijeci, piše Slobodna Dalmacija.

Sarajevski "Dnevni avaz", prenoseći nalaze Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije, objavio je danas da je Neretva jače onečišćena na području Mostara.

Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije najavio je da će zbog takvog stanja u suradnji s mjerodavnim tijelima Hrvatske provesti posebnu analizu ispravnosti vode u Neretvi kako bi se utvrdio točan stupanj onečišćenosti u njezinu cijelom toku.

Procjenjuje se kako je Neretva jače onečišćena na području Mostara, gdje nema pročistača otpadnih voda pa se u nju izravno ulijevaju otpadne tvari i fekalije.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana