Aktualno

‘NEMA FINANCIJSKE ŠTETE’ Upravno vijeće: Grilec razriješen, Grković v.d. ravnateljice Lokruma

'NEMA FINANCIJSKE ŠTETE' Upravno vijeće: Grilec razriješen, Grković v.d. ravnateljice Lokruma

Sjednica Upravnog vijeća Lokruma održala se ove srijede. Predsjednik Vijeća Zoran Obradović naglasio je kako su dodatno htjeli naglasiti transparentnost sjednice obzirom na protekla događanja, točnije po pitanju teme javne nabave koja je provedena na krivi način. Na sjednici je Vijeće jednoglasno s dužnosti ravnatelja razriješilo Ivicu Grileca, a prijedlog imenovanja za v.d. ravnateljice Nikoline Grković vijeće je jednoglasno prihvatilo. Obje su točke na odlučivanje upućene na Gradsko vijeće.

-Zbog odstupanja od procedure, razrješenje Ivice Grileca ćemo uputiti Gradskom vijeću. Upravno vijeće je to jednoglasno prihvatilo. Grilec mora pripremiti i predati primopredajni zapisnik te uvesti u posao novu v.d. – rekao je Obradović. Grković je inače voditeljica Odjela za zaštitu, održavanje i promicanje Rezervata.

Razrješenje Grileca najavio je već jučer gradonačelnik Mato Franković. Sukladno rezultatima interne nalaze revizije postupaka u Rezervatu Lokrum, zaključak je da je odneseno 250 kubičnih metara koji nisu ugovoreni.

'NEMA FINANCIJSKE ŠTETE' Upravno vijeće: Grilec razriješen, Grković v.d. ravnateljice Lokruma
Nikolina Grković

– Tek su bili dogovoreni iza toga. Tu je došlo do prekršajne procedure. Mi ne vidimo da je napravljena financijska šteta ustanovi. Kad je nabava provedena, dobivene su niže cijene, tako da su za ustanovu napravljene određene uštede. Nema mjesta izuzimanju ravnatelja od odgovornosti – rekao je Obradović i dodao kako je Ivica Grilec trenutno na godišnjem odmoru.

-Mi smo se interno dogovorili da je stručna voditeljica adekvatna osoba koja moze preuzeti dužnost vršiteljice dužnosti. I ono što je nama dodatna motivacija, Grković je s nama od 20. travnja. Došla je nakon svih događanja, što znači da ima čisti start – rekao je Obradović. Nakon kratkog predstavljanja, Grković je dala suglasnost da je se predloži za v.d. ravnateljice.

Također je na sjednici istaknuto kako se mora napraviti revaluacija te provesti organizacijske promjene kako bi ustanova bolje funkcionirala.

-Predlažem da se formira povjerenstvo za organizacijske promjene tako da se događaji koji su se dogodili u proljeće 2019. više ne dogode – naglasio je. Povjerenstvo se sastoji od Nikoline Korać, Matea Kristovića i Nikolina Grković. Dodao je i kako je ‘realni rok za provođenje organizacijskih promjena bi trebale biti do kraja ljeta’.

Inače, novim je članom Upravnog vijeća proglašen Emilio Puljizević.

-U ovo posljednje vrijeme sam bio prozivan jer se nisam javio, no ovo je moje prvo javno pojavljivanje u Vijeću. Smatram se da je bilo nepotrebno da ga prije iznosim – naglasio je Puljizević.

Na samom kraju, voditelji su inače iznijeli svoja izvješća o proteklom poslovanju.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist