Natrag
21.5.2018 22:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nema devastacije palače Isusović Braichi

18.6.2012 @ 12:23 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Stanovnici Prijekoga i okolnih ulica tvrde kako je došlo do devastacije prilikom rekonstrukcije palače Isusović Braichi u povijesnoj jezgri na Prijekome.

Tvrde kako je palača dobila koji metar u visinu, i kako će spomenuta palača, dobiti i lift.

Ovu vrijednu nekretninu kupila je Acquest registrirana za nekretnine i trgovinu, čiji su osnivači nizozemski državljani Florina Gerardine Bouwland i Wolter Van Vijik. Projekt rekonstrukcije i nadzor radi tvrtka tvrtka Omega engineering, a izvođač radova je Vodopija d.o.o.
Iz Konzervatorskog odjela u Dubrovniku dobili smo odgovor kako nije došlo do navedene devastacije spomenute palače.

– Naime, za predmetnu palaču izdana je suglasnost Konzervatorskog odjela u Dubrovniku sukladno mišljenju Stručno savjetodavnog povjerenstva Zavoda za obnovu Dubrovnika Tijekom radova pronađeni su materijalni dokazi o izvornoj visini građevine koja se ispoštovala. U sklopu redovitog konzervatorskog nadzora na predmetnoj građevini, dana 15. ovog mjeseca bio je prisutan i glavni konzervator gospodin Miljenko Domjan, koji se suglasio sa tijekom radova.– istaknula je u svom odgovoru za duList pročelnica Žana Baća.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana