Aktualno

NEMA DALJNJEG REDUCIRANJA LINIJA Dvanaestorica ZET-ovaca stigla u Libertas

NEMA DALJNJEG REDUCIRANJA LINIJA Dvanaestorica ZET-ovaca stigla u Libertas

Vozači ZET-a, njih 12, koji su u Dubrovnik stigli u ispomoć zbog trenutnog nedostatka radne snage u javnom prijevozniku Libertas, raspoređeni su na svoja radna mjesta, a danas ih je primio i direktor dubrovačke tvrtke Ante Vojvodić sa suradnicima. Zahvaljujući ovom dvomjesečnom angažmanu neće doći do daljnjeg reduciranja broja vožnji na linijama u gradskom javnom prijevozu, koji će se normalizirati.

ZET-ovi vozači u pomoć kolegama u dubrovačkom Libertasu uskočili su zahvaljujući dogovoru dubrovačkog i zagrebačkog gradonačelnika, a nakon što se Libertas zbog opravdane odsutnosti većeg broja vozača našao u nezavidnoj situaciji održavanja postojeće mreže linija, i to u srcu turističke sezone kada je potreba za uslugama javnog prijevoza ionako povećana.

Dvanaestorici zagrebačkih vozača, koji će prije početka samog rada proći neophodnu obuku, smještaj je osiguran u dormitoriju kompleksa Državnog arhiva u zgradi ex-vojarne čiju obnovu je Grad, podsjetimo, sufinancirao iznosom od 14 milijuna kuna.

Podsjetimo i na to da su vozačima Libertasa nedavno isplaćeni svi zaostaci za prekovremene sate, a u procesu konsolidacije poslovanja na svim razinama dogovoreni su i bolji radni uvjeti za sve djelatnike. Također, sukladno naputku Gradonačelnika radnicima u operativnom sektoru društava Libertas, Vrtlar i Čistoća tijekom idućih šest mjeseci isplaćivat će se mjesečni dodatak od 400 kuna.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist