Natrag
16.2.2019 20:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nema božićnica i regresa za javne službe 2014.

27.12.2013 @ 16:23 Ana Prohaska Hrvatska

Podijelite:

Vlada je donijela uredbu o izmjenama Zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama, kojom javne službenike ostavlja bez božićnice i regresa u 2014. godini, piše hrt.hr.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić podsjetio je da su pregovori o izmjenama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike uspješno završeni 10. prosinca potpisivanjem dodatka kojim je dogovoreno da se službenicima i namještenicima zaposlenim u tijelima državne uprave u 2014. godini neće isplatiti božićnica i regres. Te su uskrate, po njegovim riječima, prijeko potrebne zbog osiguranja fiskalne održivosti sustava javnih službi. Vlada procjenjuje da će današnjom odlukom, tijekom iduće godine uštedjeti 350 milijuna kuna sredstava državnog proračuna namijenjenih zaposlenima u javnim službama.

Vlada je donijela i odluke o otkazivanju kolektivnih ugovora za znanost i visoko obrazovanje, te zaposlene u srednjim i osnovnim školama. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izvijestio je da postupak mirenja zbog najave otkazivanja kolektivnih ugovora, održan 23. prosinca nije uspio, pa zato Vlada predlaže otkazivanje. Nakon što odluka o otkazivanju kolektivnih ugovora stupi na snagu, počinje otkazni rok od tri mjeseca, a Vlada je, kaže Jovanović, već od ponedjeljka spremna sa sindikatima početi pregovore o novim granskim kolektivnim ugovorima.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana