Vaše vijesti

NEKADAŠNJI 8A ‘Kako je dobro vidjeti nas opet nakon 30 godina’

NEKADAŠNJI 8A 'Kako je dobro vidjeti nas opet nakon 30 godina'

Pod geslom „Kako je dobro vidjeti nas opet“ u subotu 5. kolovoza 2017., u konobi „Dubrava“ na Bosanci, su se nakon okruglo trideset godina od kada su napustili školske klupe, ponovno okupili nekadašnji učenici „8 A“ razreda Osnovne škole „Nikica Franić“ (danas „Marin Držić“).

Životni putovi su mnoge odveli posvuda, od Švedske i Njemačke do Srbije, Francuske i Amerike, mnogi i navegavaju, a jedna je učenica i prijevremeno preminula, tako da se od 37, koliko ih je ukupno prošlo kroz „A“ razred, na proslavi završetka osnovne škole okupilo 14, a kao drage gošće pridružile su dvije nekadašnje učenice „D“ razreda. Razrednica „8A“ prof. Ana Depolo zbog zdravstvenih razloga nije mogla doputovati s Korčule gdje provodi umirovljeničke dane. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi asociralo se sjećanja na sada već davna, učenička vremena, djetinjstvo, ali i život nakon završetka osnovne škole. Odnoseći lijepe uspomene s Bosanke “akavci“ su se dogovorili da ovo okupljanje postane tradicionalno te da se opet okupe iduće godine, i to u još većem broju.

Gledajući s lijeve strane: Marija Mašanović, Toni Kovačić, Romana Rajić (8D), Vlaho Capurso, Nina Čerjan, Agran Avdulahi, Dinka Lovrić (8D), Damir Čokljat, Andrej Dileo, Marijana Vrljić, Ivica Miletić, Darija Menalo, Jakša Raguž i Marko Lazerević. Ispred: Krešo Pehar i Nikša Lončarić.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist