Zanimljivosti

Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta

Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta

Jučer u suradnji s Europskim domom Dubrovnik u Eko parku „Ombla“ u Mokošici su održali 5. Festival cvijeća pod nazivom „Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta“.

 
– Bio je prekrasan sunčan dan i pravo vrijeme za naš tradicionalni Festival cvijeća. Već u 9 sati počela je promotivna prodaja cvijeća,  ponajviše proljetnog i ljetnog te ukrasnog grmlja..   Uz veselu muziku  i rascvjetani Eko park „Ombla“ ,mladi ekoaktivisti su prodavali i svoje  sadnice cvijeća, sadnice Zavoda za rehabilitaciju „Josipšovac“ i sadnice koje su im donirali Vrtlar Dubrovnik i Zavod za mediteranske kulture Dubrovnik a sve za humanitarnu akciju ovaj put udruzi Zajedno do zdravlja-Sekciji za autistični spektar i komunikacijeske teškoće. Uz sadnice cvijeća ekoaktivisti su prodavali i eko torbe, jastučiće od lavande koje su sami izradili. Ukupno su sakupili za Sekciju autistični spektar i komunikacijske teškoće 556 kn od toga je od prodaje cvijeća donirao  180 kn Zavod za rehabilitaciju „Josipovac!“ – pišu Eko omblići.

  Pored prodaje cvijeća na 5. festivalu cvijeća u Mokošici  u organizaciji Europskog doma uz potporu  Grada Dubrovnika održana je eko-radionica sa svim ekoaktivstima Eko-Omblićima i Zelnog Sunca te djecom Mokošice  na temu   „Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta“ te sadnja cvijeta za Europu pod nazivom  „Cvijet za Europu“.

– Što reći nego da smo  jako sretni što smo našim već tradicionalnim Festivalom cvijeća uljepšali  bar malo našu Mokošicu i Rijeku dubrovačku i uz to pomogli u radu naših prijatelja udruge Zajedno do zdravlja-Sekcije za autistični spektar i komunakacijsle teškoće Dubrovnik.
 Hvala  posebno Zavodu za rehabilitaciju  „Jospovac“ koji su učestvovali sa svojim cvijećem i donirali cvijeće za humanitarnu akciju, hvala našim  donatorima za sadnice cvijeća i ukrasnog grmlja Vrtlaru, i Zavodu za mediteranske kulture, hvala  „Galetti“ Dubrovnik koja je je djeci poklonila slasnu čokoladnu tortu. Hvala Europskom domu Dubrovnik koji je zaista s ljubavlju zajedno sa nama organizirao ovu divnu manifestaciju u Mokošici  u Tjednu Europe i skorog ulaska naše zemlje u EU – zaključuju.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist