Zanimljivosti

Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta

Jučer u suradnji s Europskim domom Dubrovnik u Eko parku „Ombla“ u Mokošici su održali 5. Festival cvijeća pod nazivom „Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta“.

 
– Bio je prekrasan sunčan dan i pravo vrijeme za naš tradicionalni Festival cvijeća. Već u 9 sati počela je promotivna prodaja cvijeća,  ponajviše proljetnog i ljetnog te ukrasnog grmlja..   Uz veselu muziku  i rascvjetani Eko park „Ombla“ ,mladi ekoaktivisti su prodavali i svoje  sadnice cvijeća, sadnice Zavoda za rehabilitaciju „Josipšovac“ i sadnice koje su im donirali Vrtlar Dubrovnik i Zavod za mediteranske kulture Dubrovnik a sve za humanitarnu akciju ovaj put udruzi Zajedno do zdravlja-Sekciji za autistični spektar i komunikacijeske teškoće. Uz sadnice cvijeća ekoaktivisti su prodavali i eko torbe, jastučiće od lavande koje su sami izradili. Ukupno su sakupili za Sekciju autistični spektar i komunikacijske teškoće 556 kn od toga je od prodaje cvijeća donirao  180 kn Zavod za rehabilitaciju „Josipovac!“ – pišu Eko omblići.

  Pored prodaje cvijeća na 5. festivalu cvijeća u Mokošici  u organizaciji Europskog doma uz potporu  Grada Dubrovnika održana je eko-radionica sa svim ekoaktivstima Eko-Omblićima i Zelnog Sunca te djecom Mokošice  na temu   „Neka cvijet do cvijeta u Europi cvijeta“ te sadnja cvijeta za Europu pod nazivom  „Cvijet za Europu“.

– Što reći nego da smo  jako sretni što smo našim već tradicionalnim Festivalom cvijeća uljepšali  bar malo našu Mokošicu i Rijeku dubrovačku i uz to pomogli u radu naših prijatelja udruge Zajedno do zdravlja-Sekcije za autistični spektar i komunakacijsle teškoće Dubrovnik.
 Hvala  posebno Zavodu za rehabilitaciju  „Jospovac“ koji su učestvovali sa svojim cvijećem i donirali cvijeće za humanitarnu akciju, hvala našim  donatorima za sadnice cvijeća i ukrasnog grmlja Vrtlaru, i Zavodu za mediteranske kulture, hvala  „Galetti“ Dubrovnik koja je je djeci poklonila slasnu čokoladnu tortu. Hvala Europskom domu Dubrovnik koji je zaista s ljubavlju zajedno sa nama organizirao ovu divnu manifestaciju u Mokošici  u Tjednu Europe i skorog ulaska naše zemlje u EU – zaključuju.

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist