Zanimljivosti

Negativan trend u graditeljstvu

Negativan trend u graditeljstvu

Trinaesta sjednica Strukovne grupe graditeljstva Županijske komore Dubrovnik održana je danas, 16. srpnja 2013. u HGK – Županijskoj komori Dubrovnik.

Negativan trend u djelatnosti graditeljstva nastavio se i u 2012. godini. Ostvareni ukupni  prihodi  od 937,5 mil. kn, manji su za 35,1 posto nego u 2008. godini u kojoj je djelatnost zabilježila najveću aktivnost.

U 2012. godini ostvaren je neto gubitak od 87 mil. kn, a zaposlenost (1.157 djelatnika)  je smanjena  za 34 posto u usporedbi 2008. godinom, u kojoj je brojila oko 3.500 osoba.

Na sjednici se raspravljalo i o Nacrtima prijedloga Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju. Sve primjedbe, prijedlozi i dopune članaka dostavljene su, putem Hrvatske gospodarske komore Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Istaknuto je da veliki dio tekućih građevinskih radova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji obavljaju građevinari s područja drugih hrvatskih županija, pa je naglašena potreba jačanja konkurentnosti lokalnih građevinara kroz udruživanje i zajednički nastup prema budućim investitorima.

Slijedom toga  planira se stvaranje konzorcija ili sklapanje ugovora o suradnji.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist