Zanimljivosti

Negativan trend u graditeljstvu

Trinaesta sjednica Strukovne grupe graditeljstva Županijske komore Dubrovnik održana je danas, 16. srpnja 2013. u HGK – Županijskoj komori Dubrovnik.

Negativan trend u djelatnosti graditeljstva nastavio se i u 2012. godini. Ostvareni ukupni  prihodi  od 937,5 mil. kn, manji su za 35,1 posto nego u 2008. godini u kojoj je djelatnost zabilježila najveću aktivnost.

U 2012. godini ostvaren je neto gubitak od 87 mil. kn, a zaposlenost (1.157 djelatnika)  je smanjena  za 34 posto u usporedbi 2008. godinom, u kojoj je brojila oko 3.500 osoba.

Na sjednici se raspravljalo i o Nacrtima prijedloga Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju. Sve primjedbe, prijedlozi i dopune članaka dostavljene su, putem Hrvatske gospodarske komore Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Istaknuto je da veliki dio tekućih građevinskih radova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji obavljaju građevinari s područja drugih hrvatskih županija, pa je naglašena potreba jačanja konkurentnosti lokalnih građevinara kroz udruživanje i zajednički nastup prema budućim investitorima.

Slijedom toga  planira se stvaranje konzorcija ili sklapanje ugovora o suradnji.
 

Pročitajte još

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

NOVI/STARI KNEZ PORPORELE Čile: Ubuduće će za provokatore od novinara biti bolji odgovori

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija