Natrag
26.4.2019 02:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

NEDOVOLJAN BROJ POTPISA Ništa od referenduma o referendumu

16.7.2015 @ 13:16 Dulist Hrvatska

Podijelite:

PGrađanska inicijativa “ZA REFERENDUM!”, koju čime 15 sindikata i 7 udruga civilnog društva, nije uspjela prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o referendumu.

Podsjetimo, inicijativa je htjela prikupiti potpise za raspisivanje referenduma za izmjenu Ustava na način da će Hrvatski sabor raspisati referendum ako to zatraži 200.000 birača u Republici Hrvatskoj te za izmjenu Zakona o referendumu na način da se potpisi kojima se traži raspisivanje referenduma na zahtjev birača mogu prikupljati na svakom prikladnom mjestu na kojem je moguće održati javno okupljanje.

– Nismo prikupili dovoljno potpisa ni za pitanje o smanjenju broja potrebnih prikupljenih potpisa niti za pitanje o njihovom prikupljanju na svim mjestima na kojima je dopušteno okupljanje građana – izjavio je Željko Stipić, kooridinator inicijatice na konferenciji za meidje.

Prikupljeno je oko 340 tisuća potpisa za svaku od potpisnih lista, odnosno manje od 90 posto potrebnog broja, no kako je rekao Stipić dosadašnja praksa pokazuje kako vlast tijekom provjere eliminira oko 10 posto potpisa.
Ipak, poručeno je kako će se sigurno nastaviti borba za neposrednu demokraciju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana