Natrag
21.2.2019 05:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nedostaje nam 4300 liječnika!

14.2.2013 @ 8:56 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatskoj nedostaje 4300 liječnika, upozorio je dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Davor Miličić, uputivši apel mjerodavnima da taj problem riješe.

Istaknuo je kako je upravo Medicinski fakultet prvi počeo upozoravati na ovaj problem i to 2009. godine, a ne bi li se doskočilo tom problemu povećane su i upisne kvote s 240 na 300 studenata.

Kako piše Dnevno.hr, odluku Medicinskog fakulteta podržalo je i nadležno Ministarstvo, te je čak potpisan i sporazum prema kojem se država obvezala izdvajati za fakultet dodatne novce kako bi se otvorila nova radna mjesta, a istim je definirana i dinamika dodatnog zapošljavanja. No, Miličić naglašava kako se sporazum do danas nije realizirao. Fakultetu nedostaje više od 30 posto nastavnika, što je pokazala i analiza državne revizije.

Bez povećanja broja nastavnika i suradnika Medicinski fakultet, upozoreno je na konferenciji za medije, neće više moći kvalitetno održavati nastavu, odnosno morat će se smanjiti upisne kvote za studij medicine.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana