Aktualno

Nedostaje nam 4300 liječnika!

Hrvatskoj nedostaje 4300 liječnika, upozorio je dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Davor Miličić, uputivši apel mjerodavnima da taj problem riješe.

Istaknuo je kako je upravo Medicinski fakultet prvi počeo upozoravati na ovaj problem i to 2009. godine, a ne bi li se doskočilo tom problemu povećane su i upisne kvote s 240 na 300 studenata.

Kako piše Dnevno.hr, odluku Medicinskog fakulteta podržalo je i nadležno Ministarstvo, te je čak potpisan i sporazum prema kojem se država obvezala izdvajati za fakultet dodatne novce kako bi se otvorila nova radna mjesta, a istim je definirana i dinamika dodatnog zapošljavanja. No, Miličić naglašava kako se sporazum do danas nije realizirao. Fakultetu nedostaje više od 30 posto nastavnika, što je pokazala i analiza državne revizije.

Bez povećanja broja nastavnika i suradnika Medicinski fakultet, upozoreno je na konferenciji za medije, neće više moći kvalitetno održavati nastavu, odnosno morat će se smanjiti upisne kvote za studij medicine.
 

Pročitajte još

VIDEO/SVEČANO OZRAČJE Tijelovska procesija Gradom

Dulist

RUGLO NA LAPADSKOJ OBALI Pašalić otvorio marinu, a nije počistio za sobom

Andrea Falkoni Račić

PRONALAZNIK ĆE BITI NAGRAĐEN Izgubljena crna kožna torbica s dokumentima

Dulist