Sport

NEDJELJNI DVOBOJ KK Dubrovnik u Zadru po šestu uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi

NEDJELJNI DVOBOJ KK Dubrovnik u Zadru po šestu uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi

Košarkaši Dubrovnika gostovanjem u Zadru protiv Sonik Puntamike nastavljaju natjecanje u Prvoj ligi. Susret 12. kola ujedno je i derbi prvenstva, dvoboj domaćina koji su na diobi prvog mjesta s omjerom pobjeda i pobjeda 8-3 i Dubrovčana koji s Agrodalmom dijele četvrto mjesto sa samo pobjedom manje od vodećeg trojca.

U prvoj službenoj utakmici u 2019. godini očekivano je upisan poraz od Splita (86:70) u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića no dobra igra i 700-tinjak gledatelja u sportskoj dvorani u Gospinom polju bude nadu u bolje dane za dubrovačku košarku. A može li se napraviti još jedan korak naprijed i uključiti se u borbu za plasman u Premijer ligu, pokazat će i nedjeljni dvoboj protiv kvalitetnih Zadrana. U prvom dijelu sezone u Dubrovniku je bilo uvjerljivih 104:77 za igrače trenera Željka Vreće, ali za vikend se očekuje puno neizvjesniji ogled.

-Zadrani su dobra, kvalitetna i iskusna momčad. Dugo godina igraju zajedno, doma ih je uvijek bilo teško pobijediti. Željni su uzvratiti za poraz na otvaranju prvenstva, a mi želimo nastaviti s dobrim igrama u Prvoj ligi. Posljednjih dana imamo određenih zdravstvenih problema i još ne mogu potvrditi sastav za nedjelju. Puno nam znači povratak Stipe Režića i Josipa Bobana, s tom dvojicom igrača bit ćemo jači u 2019. godini – objašnjava Željko Vreća, trener KK Dubrovnik.

Košarkaši Dubrovnika su prvi dio sezone u Prvoj ligi zaključili s pet uzastopnih pobjeda. Serija je počela protiv Rudeša, a nastavila se protiv Zapruđa, Kvarnera, Universitasa i Ribole Kaštela. Prva četiri mjesta vode u doigravanje za prvaka natjecanja i Dubrovčani vjeruju kako imaju dovoljno znanja to i ostvariti. Utakmica 12. kola Prve lige, Sonik Puntamika – Dubrovnik, u Zadru u nedjelju počinje u 18 sati.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist