Natrag
26.3.2019 01:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nećete vjerovati za što je sve osumnjičen 58-godišnji Cavtaćanin!

18.4.2017 @ 13:35 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije 58-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela i to utaju poreza ili carine, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiči se da, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Cavtatu, tijekom nekoliko mjeseci u 2011. godine nije iskazivao stvarno ostvareni promet ugostiteljskog objekta koje posluje na području Dubrovnika, čime je prikrio i izbjegao obvezu plaćanja poreza u iznosu preko 44 tisuće kuna. Također se sumnjiči da je samo dio novca stvarno ostvarenog prometa položio na žiro račun trgovačkog društva dok je ostatak ostvarenog gotovinskog prometa u iznosu od 192 tisuće kuna, koje nije prikazao u poslovnim knjigama, koristio za izmirivanje tekućih troškova, a dio novca u iznosu od 52 tisuće kuna zadržao je za sebe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da od rujna 2011. do travnja 2012. g. u svojim poslovnim knjigama nije uredno evidentirao sve poslovne promjene temeljem kojih se ostvaruju obveze osnova poreznih davanja.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana