Politika

NEĆE PREDLAGATI NOVOG MINISTRA Plenković prihvatio Krstičevićevu ostavku

NEĆE PREDLAGATI NOVOG MINISTRA Plenković prihvatio Krstičevićevu ostavku

Nakon pada vojnog aviona, u kojemu su poginula dvojica pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, ministar obrane Damir Krstičević podnio je ostavku. Završen je sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministra Krstičevića u Banskim dvorima.

-Održao sam sastanak s ministrom Krstičevićem, izrazili smo žaljenje zbog pada aviona, izražavamo sućut obitelji – kazao je Plenković.

-Ja osobno ne vidim razlog da bih to povezao s njegovom političkom odgovornosti, no osobno ga je to pogodilo. Cijenim ga kao čovjeka i prijatelja i prihvaćam ostavku – rekao je Plenković.

-Ovakve se nesreće događaju. Žao mi je što se tako osjeća. Poštujem ga – dodao je.

-On uzima pauzu, u nekim trenucima je važno da osjetite čovjeka kojem je teško, a njemu je danas teško – naglasio je Plenković. Rekao je da neće predlagati novog ministra obrane već da će jedan od državnih tajnika voditi to ministarstvo do kraja mandata.

-Sve ovo primio je vrlo teško. Ako on meni kaže da to ne može više obavljati, ja to poštujem. To ne znači da je stao s političkim angažmanom – kazao je Plenković.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist