Kome zidinePolitika

“Ne znamo je li zakon o obnovi povučen”

"Ne znamo je li zakon o obnovi povučen"

Teo Andrić (HDZ) postavio je županu Dobroslaviću pitanje vezano za prijedlog Zakona o ugroženoj spomeničkoj baštini Dubrovnika.

-Hoće li biti povučen ili na jesen ide u Sabor?-pitao je Andrić.
 
-Nismo bili uključeni a trebali smo jer smo suvlasnici Zavoda za obnovu Dubrovnika. Smatrali smo da prijedlog zakona nijer dobar i tražili smo od predsjednika Vlade i Sabora da se on povuče i doradi. Nemamo informaciju je li povučen, bili je rasprava na odborima, stavljeno je nekoliko ozbiljnih prigovora na tekst. U prijedlogu isključuje se sudjelovanje države u obnovi. Kad je donošen smisao mu je bio da država brine o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i da izdvaja za to sredstva. Ako bi se usvojio država ne bi davala niti kuna u te svrhe. Tu je pitanje odnosa države prema Dubrovnika. Ona bi bila osnivač u većinskom omjeru, ali ne bi sufinancirala obnovu. U obnovu se ne predviđaju sva sredstva koja se ubiru od spomenika. Predviđeno je da 50 posto sredstava od zidina ide u obnovu. To nije prihvatljivo

Na čudan način rješavao je odnose između Grada Dubrovnika i DPDS-a, to je potvrdio i saborski odbor, smatramo da Grad i DPDS moraju taj odnos rješavati onako kako se rješavaju, a ne da država intervenira i razvlaščuje jednu stranu što podsjeća na neka vremena kako su se te stvari rješavale.
Županija je pak isključena i smanjuje joj se udje, a nije bila obavještena o tome- zaključio je župan Dobroslavić
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist