Natrag
21.3.2019 13:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ne želimo živjeti u getu!”

9.5.2012 @ 20:45 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Načelnik općine Neum Živko Matuško u priopćenju za medije oštro se usprotivio ideji izgradnje cestovnog koridora kroz općinu Neum, ocijenjujući da bi se Neum na taj način getoizirao i izolirao.

Dogovor po kojemu bi se u neumskom zaleđu izgradio koridor dužine 5,5 kilometara koji bi u potpunosti bio zatvoren, bez mogućnosti odvajanja, ograđen žicom, uz senzore i videonadzor, Matuško je nazvao 'jezovitim'.

– Energično se protivimo izgradnji spomenutog cestovnog pravca koji bi dijelio područje općine Neum na dva dijela na najvitalnijem dijelu njenog zaleđa. Ne želimo živjeti u getu. Postoje i drugi načini da jug Hrvatske ne bude prometno izoliran – istaknuo je Matuško.

Dodao je kako se ne protivi izgradnji autoceste te je optužio vlasti BiH za neodgovoran odnos prema Neumu.
– Ne želimo da se s našim teritorijem trguje i da se dovodi u kontekst izgradnja cestovnog koridora s rješavanjem graničnog spora na našem području i pitanjem vrha poluotoka Kleka, te Velikog i Malog školja – dodao je Matuško.

Pri tome je naveo da općinu Neum zanima razvijanje dobre suradnje sa susjednim općinama Dubrovnikom i Metkovićem, a političke predstavnike Hrvata u BiH pozvao je da zaštite Neum i njegove stanovnike kako ih budući putni pravci ne bi 'podijelili i getoizirali'.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana