Aktualno

NE ZATVARA SE BUTIGA Tko unosi nemir među Pilare?

NE ZATVARA SE BUTIGA Tko unosi nemir među Pilare?

Zatvara se Konzum na Pilama. Izlaze iz prostora na Brsaljama kroz iduća tri mjeseca, a na istu lokaciju će doći suvenirnica – informacija je to koja se prvih dana 2018. godine pronijela dubrovačkom javnosti, posebno među stanovnicima Pila te onih dijelova grada koji gravitiraju Pilama.

Nisu to naravno samo stanovnici Pila, već i Grada, Konala pa i Ploča.

Novi udarac na standard
Nakon što je s Pila otišla butiga DM-a (a trebala bi je zamijeniti trgovina dijamantima), odlazak Konzuma bio bi novi udarac na životni standard gra­đana. Naime, odlaskom Konzuma s Pila, stanovnici tog dijela grada ostali bi na samo jednoj butižici (preko puta Konzuma), a najbliža iduća butiga bila bi im u povijesnoj jezgri (Pemova butiga u Antuninskoj, Zoro u Ulici od puča te Konzum na Gundulićevoj poljani).

S druge strane, oni sumnjičaviji pitali su se zašto bi najveći hrvatski lanac trgovina izlazio iz prostora koji je prava ‘zlatna koka’? Po nekim neprovjerenim informacijama, Konzum nije vlasnik, nego tek najmoprimac prostora, među­tim vrijedi postaviti pitanje što bi ih to trebalo ‘istjerati’ s te savršene pozicije.

Konzum: Ne selimo
Zbog velikog interesa javnosti uputili smo upit Konzumu kako bismo utvrdili istinitost ove informacije, odnosno ako se planira zatvaranje te butige, plani­raju li otvaranje nekih drugih na užem području grada.

Iz Konzuma smo pak dobili kratak, ali jasan odgovor:

— Konzum nema u planu zatvaranje trgovina na području Dubrovnika, kao ni trgovine na adresi Brsalje 11 – stoji u odgovoru Konzuma, koji se time dakle pretvorio u svojevrsni demanti.

Time su, dakle, ipak vratili mir među stanovnike Pila. Pilari koje smo uspjeli kontaktirati nisu nam znali reći tko je bio izvor te informacije, ali je svakako za sve njih te druge česte korisnike te butige sreća kako je ipak riječ o dezin­formaciji.

BM

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist