Peškafondo

Ne zadovoljavaju kriterijima!

Ne zadovoljavaju kriterijima!

U ovom se gradu ne događa ništa pametnoga. Ne bi me čudilo da nas i 'Božić' zaobiđe, jer blagdanskog ugođaja, barem onog vizualnog uopće nema. Svi smo u nekom svom filmu, a posebno političari, i  pobjednici i poraženi još su u transu.

Svi nešto isčekuju, pa je jedina vijest koja se i dalje neumorno vrti garaža. Ne prođe tjedan, a garažom su iznova puna usta lokalnih političara. Eto, u ponedjeljak se dogodila prava senzacija, jer su vladajući prvi put u dvije i po godine otvoreno razgovarali s predstavnicima Midia Grupe. I Vlahušić je na sastanku otkrio 'toplu vodu'. Konačno je shvatio da je Grad jedini jamac za kredit. Izbezumljen spoznajom, u tren oka se opet izlanuo. Najnovija mu je nebuloza da će dospjeli račun od 13 milijuna kuna poslat DORH-u, pa ako oni ne nađu nikakve kriminalne radnje on će ga se po kratkom postupku riješit. Uplatnicu će spakirat i preporučenom poštom poslat Državi. Baš će biti fora čuti mišljenje Zokija i Rada. Baš su vickaste te Androve konstrukcije. Očito je zaboravio da su sad njegovi na vlasti…

I dok se Vlahušić neumorno bavi garažom, pobjednička koalicija se naveliko zabavila sastavljanjem kadrovskih križaljki. Nažalost, nešto vele našeg svijeta nećemo baš imati gore u Vladi. Ma neće ih bit ni za trčkarat po hodnicima brojnih ministarstava. Možda, eventualno, esdepeovci uspiju progurati jednog svog kandidata. Spominje se mlađi Valjalo, za koga govore da je kapać u financijama, a i da mu turizam nije stran, pa akobogda, mogla bi se za njega naći kakva fotelja. Od ostalih gradskih pejanica, ni traga ni glasa. A znate li zašto?
Najprije se treba vratiti nekih šest mjeseci unatrag… Sve su stranke na lokalnoj razini, naravno one Kukuriku koalicije, trebale sastaviti svoje liste s prijedlozima ljudi koji su sposobni voditi odgovorna mjesta u državi. Da ne bi ostalo samo ime na papiru, trebali su ih potkrijepiti životopisima i poslati u 'centralu'. Nakon što su ih oni gore pomno proučili donijeli su zaključak, Dubrovnik ne zadovoljava kriterijima ili prevedeno, nema 'pijeva(ca)čkog potencijala'… Ipak to nije obeshrabrilo lokalne 'kukurikavce'. Nadaju se oni da će kriteriji pasti i da će se pri Vladi naći još koji čovjek iz Grada. Stvarno nema gore stvari, od ove koja ih je zadesila. Netko je čak odlučio napraviti neke kriterije i sad svi oni postali nesposobni, a na Vlasti su.

Zato će valjda svoje duševne boli zaliječiti u državnim tvrtkama na lokalnoj razini. E tu je situacija već puno bolja. Tu će im se možda i progledati kroz prste, jer ipak se radi o klasičnom političkom uhljebljenju i 'montiranju' podobnih partijskih članova na primamljive pozicije za naredne četiri godine. I bolje im je tako, jer gore je puno posla i previše problema. A Vladu i ministarstva moraju voditi ipak obrazovaniji i kompetentniji…
 
 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović