Kultura

NE PROPUSTITE U Galeriji Dulčić Masle Pulitika Literat i arhitekti!

NE PROPUSTITE U Galeriji Dulčić Masle Pulitika Literat i arhitekti!

Društvo arhitekata Dubrovnik, Društvo dubrovačkih pisaca i Umjetnička galerija Dubrovnik organiziraju predstavljanje novog broja časopisa Literat, godišnje revije revije za književnost i publicistiku u izdanju Društva dubrovačkih pisaca koje će se održati petak 24. studenoga u 19 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Na ovom predstavljanju sudjelovat će Boris Njavro, Božo Benić, Marija Kojaković. Isto tako, održat će se predavanje grčke arhitektice Elene Zampeli o metodama arhitektonskih intervencija u osjetljivim kulturno-povijesnim ambijentima.

O PREDAVANJU:
Ruševine bizantskih zgrada u srednjovjekovnim grčkim naseljima utvrđenim zidinama, jednako kao i napuštene zgrade novijeg datuma u Ateni zasigurno zaslužuju novi život, a tek kada su pažljivo obnovljene postaju aktivni i atraktivni prostori bogati pričama iz prošlosti i sadašnjosti, ispunjeni novim uporabnim mogućnostima. Aktiviranje ovog uspavanog potencijala uzbudljivi su projektantski ciljevi, a što će biti predstavljeno kroz seriju odabranih radova grčke arhitektice Elene Zampeli. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist