Kultura

NE PROPUSTITE Talijanski pijanist i dirigent Vittorio Bresciani u Dubrovniku

NE PROPUSTITE Talijanski pijanist i dirigent Vittorio Bresciani u Dubrovniku

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert s talijanskim pijanistom i dirigentom Vittoriom Brescianijem. U petak 15. travnja, orkestar i jedan od najboljih izvođača Lisztovih simfonija nastupit će u tvrđavi Revelin s početkom u 20.30 sati.

Pijanist i dirigent Vittorio Bresciani nakon osvajanja 2. nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Franz Liszt u Parmi nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i festivalima po Italiji, čitavoj Europi, ali i u SAD-u (Washington Kennedy Center), u Kanadi, Rusiji (Velika dvorana Konzervatorija i dvorana Čajkovski u Moskvi), u Kini, te u mnogim najprestižnijim koncertnim dvoranama Latinske Amerike, uključujući Teatro Avenida u Buenos Airesu.

2006. godine Bresciani povećava svoju koncertnu djelatnost kao dirigent, a često surađuje posebno kao pijanist-dirigent s mnogim vodećim orkestrima istočne Europe poput Moskovskog simfonijskog orkestra, Sofijske filharmonije, Beogradske filharmonije, te s nekoliko talijanskih orkestara. Njegovi noviji projekti kao pijanista-dirigenta uključuju Ravelov koncert za lijevu ruku, kompletan ciklus Lisztovih klavirskih koncerata i simfonijskih pjesama, te dvije Lisztove simfonije: Faust i Dante s multimedijskim efektima, recitacijama i projekcijama. Ovaj projekt prikazan je posljednjih nekoliko godina s velikim uspjehom po najvećim festivalima i kazalištima diljem Italije i Europe s mnogim vodećim orkestrima.
Na programu u petak 15. travnja u Revelinu je:
L. van Beethoven Coriolan, predigra
F. Schubert / F. Liszt Fantazija u C duru, op. 15 ‘Wanderer’
F. Schubert Simfonija br. 4 u c molu, D. 417 ‘Tragična’
Dubrovački simfonijski orkestar i Vittorio Bresciani nastupit će sutradan u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici na XV Međunarodnom muzičkom festivalu A Tempo.

Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u KIC-u Luža, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane Starog grada, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist