Natrag
25.4.2019 08:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

NE PROPUSTITE ‘Sjećanje na Milana Milišića’

5.10.2016 @ 8:59 Dulist Kultura

Podijelite:

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik i Društvo dubrovačkih pisaca pozivaju Vas na večer ‘Sjećanje na Milana Milišića – 25 godina nakon 5. listopada 1991.’.

Večer sjećanja održat će se u srijedu, 5. listopada, s početkom u 19 i 30 u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
Podsjetimo, dubrovački književnik i prevoditelj Milan Milišić bio je prva civilna žrtva rata u Dubrovniku. Ovaj svestrani umjetnik rođen 6. srpnja 1941. godine školovao se u Dubrovniku i Beogradu, gdje je na Filološkom fakultetu završio studij svjetske književnosti. Bio je poet-in-residence na Sveučilištu NYU (New York University) i na Amherst-u u SAD-u.

Milišićev raznovrsni književni rad obuhvaća poeziju, eseje, putopise, dramska djela i književne reportaže. Bio je prevoditelj s engleskog jezika. Između ostalih preveo je neka od djela Tolkiena (zajedno s Mary Martin), Robert Frosta i Harold Pintera. Dubrovačko Kazalište Marina Držića je 1975. godine izvelo Milišićevu dramu ‘Lov na bljedolikog’. Uređivao je omladinski list Laus i časopis Dubrovnik i radio kao kazališni dramaturg. Bio je član Društva hrvatskih književnika i hrvatskog Centra PEN-a.

1984. godine je dubrovački omladinski list Laus objavio Milišićev tekst ‘Život za slobodu’ za koji ga je dubrovački SUBNOR optužio za ‘napad na tekovine socijalizma i NOR-a’. Milan Milišić je osuđen na godinu dana i šest mjeseci uvjetne zatvorske kazne.

sjecanje-pozivnica-milisic

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana