Grad

Ne propustite Rodinu radionicu o platnenim pelenama

Ne propustite Rodinu radionicu o platnenim pelenama

Udruga RODA najavljuje još jednu radionicu o platnenim pelenama koja će se održati u utorak, 27. rujna 2016. s početkom u 17 sati, u hotelu LERO.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim budućim roditeljima i roditeljima male djece, koji će iz prve ruke moći čuti informacije o prednostima platnenih pelena, dobiti savjete i upute kako ih koristiti i održavati.
-Danas sve više roditelja mora paziti na troškove, a ako se odluče za platnene pelene, sačuvat će i do 5000 kn, koliko bi više morali izdvojiti za jednokratne pelene. Potrebno ih je samo 20-ak za jedno dijete. Sačuvat će i okoliš od teško razgradivog otpada jednokratnih pelena. Neki se roditelji boje komplicirane upotrebe i održavanja, no moderne platnene pelene nisu starinske četvrtaste pelene koje je trebalo iskuhavati, glačati i savijati. Šivane su u nekoliko slojeva, s oblikom koji se jednostavno pričvrsti čičkom ili drukerima. Jedan od razloga sve veće popularnosti platnenih pelena je i njihov privlačan dizajn i sve bolja dostupnost u Hrvatskoj – navode iz udruge.

Udruga Roda je jedan od vodećih primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj, a platnene pelene Rodina pusa šiju osobe s invaliditetom.
Svi prisutni na radionici dobit će na poklon primjerak Rodine platnene pelene za novorođenče. Aktivnost se odvija u okviru projekta Zelena pelena koji financira Grad Dubrovnik.

-Veselimo se zajedničkom druženju! – poručuju dubrovačke Rode.

Zbog ograničenog broja polaznica/ka iz udruge mole da najavite svoj dolazak najavite na broj telefona 098 9117 993 ili na Facebook stranicama RODA Dubrovnik. Radionica je besplatna!

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist