KulturaZanimljivosti

NE PROPUSTITE Oceanske priče Mladena Šuteja

NE PROPUSTITE Oceanske priče Mladena Šuteja

Predavanjem Mladena Šuteja ‘Od Cape Horna do Polinezije’ nastavlja se ciklus putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“ u Dubrovačkim knjižnicama.

Šutej je strastveni jedriličar, snimatelj i književnik koji je prejedrio šest puta Atlantik (jednom solo), dva puta Pacifik (jednom solo), jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Također dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku.

Oceanske priče Mladena Šuteja – čovjeka koji je u stanju smisliti najkompliciraniji projekt te ga i realizirati – održat će se ovog utorka

Iskustva sa svojih ekspedicija, s naglaskom na put od Cape Horna do Polinezije, Šutej će s dubrovačkom publikom podijeliti u utorak, 27. veljače u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Mladen Šutej napisao je sedam knjiga, a osim tih knjiga u još jednoj  je koautor i glavni urednik (Nautički peljar Jadrana). Ovom prigodom Irja Jerković predstavit će njegovu zadnju knjigu „Ocean i druge priče“ koja je izdata 2017., a u kojoj se nalaze odgovori na pitanja: Što se mota po glavi čovjeka koji jedri sam 34 dana preko Tihog oceana? Kako je ploviti i pristajati po rijekama? Kako je kad te u zatvoru oslovljavaju sa Vi, a na sudu ti skinu okove i dobiješ kroasan? kao i mnoge druge zanimljivosti.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist