Kultura

Ne propustite ‘Liliom’ u izvedbi JuljAnsambla iz Moskve

Ne propustite 'Liliom' u izvedbi JuljAnsambla iz Moskve

Predstava “Liliom” u izvedbi JuljAnsambla iz Moskve igra večeras u sklopu festivala Dubrovnik Art Forum na velikoj sceni Kazališta Marina Držića. 

Ova predstava odavno je dobro poznata u Europi i Americi. 1934. godine u Francuskoj je izašao film poznatog njemačkog redatelja Fritza Langa, a 1945. je na Broadwayju premijerno prikazan “Vrtuljak” kojega je “Time” proglasio najboljim mjuziklom 20. stoljeća. U Rusiji se ovaj mađarski komad postavio prvi put. “Liliom” je Rusiji otkrio novo redateljsko ime, Attilu Vidnyánszkog ml., sina i nasljednika djela redatelja Attile Vidnyánszkog st.

Radnja započinje u lunaparku gdje se siromašni najavljivač programa Liliom zaljubljuje u djevojku Julie. Ljubomorna gazdarica lunaparka madame Moscat daje otkaz Liliomu. Nezaposleni zaljubljeni par živi zajedno, a Julie ostane trudna. Liliom mora podići obitelj pa sudjeluje u pljački kada bježeći od policije počini samoubojstvo. Na drugom svijetu dobije pravo da se na jedan dan vrati na Zemlju i pokuša ispraviti svoje greške. 

Ulaznice po cijeni od 30kn možete kupiti / rezervirati na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com 

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist