Kultura

NE PROPUSTITE Koncertna priča ‘Put u Veneciju’ u Kneževom dvoru

Švicarski Belper Chor i hrvatski ansambl Camerata Zagreb nastavljaju uspješnu međunarodnu suradnju. Nakon što su u tri navrata napunili koncertnu dvoranu Menuhinov Forum u Bernu i oduševili slušatelje, nastupiti će uskoro i u Hrvatskoj s njihovom sjajnom koncertnom pričom “Put u Veneciju” u Dubrovniku, utorak 27. rujna u 21 sat u Kneževu dvoru.

Program koji obuhvaća najljepše brojeve iz svijeta klasične glazbe pa sve do nezaboravnih evergreena u izvrsnim bogatim obradama jamči iznimni umjetnički užitak.

Solisti su sopranistica i primadona zagrebačkog HNK Adela Golac Rilović i mezzosopranistica Vedrana Zrnić pod umjetničkim vodstvom prof.Mathiasa Behrendsa i koncert majstoricom   Đanom Kahriman.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Švicarskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, Croatia Bus i Rotary Club Zagreb Metropolitan, a u suradnji sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Osim koncerata, ovo je i značajna kulturna i profesionalna razmjena iskustava, ali i prilika za upoznavanje te sklapanje novih prijateljstava čime je i sam projekt dobio još jednu lijepu dimenziju. Fokus je uvijek na dobroj i kvalitetnoj izvedbi, ali i na zajedničkom kreiranju, razvitku novih ideja i međusobnih utjecaja.

Kako zvuče Belper Chor i Camerata Zagreb možete poslušati na njihovom YouTube kanalu gdje se nalazi nekoliko snimaka sa njihovog dvostrukog CD-a live ”Eine Reise nach Venedig”.

Prof. Mathias Behrends koji je umjetnički voditelj zbora i profesor te voditelj Švicarskog Opernog studija, neprestano radi na projektima i idejama kako povezati Hrvatsku i Švicarsku na različite načine. Dosad je već ostvario niz suradnji s Muzičkom Akademijom u Zagrebu održavši cijelo tjedni masterclass u Zagrebu, kao gosta na Međunarodnoj Ljetnoj Akademiji Biel pozvao je hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka, pomogao je mlade studente iz Hrvatske da dođu na usavršavanje i pjevaju projekte u istaknutim naslovnim ulogama u Švicarskoj te promiče dobar glas Hrvatske duž svog umjetničkog puta i na redovnim putovanjima.

Cijene ulaznica su od 100 do 250 kuna, a mogu se kupiti u uredu DSO-a (Slanica), u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta ispred Dvora. Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente i građane stare gradske jezgre vrijede i za ovaj koncert, a one se kupuju samo na blagajni DSO-a. Dodatne informacije dostupne na 099 221 1585.

 

Pročitajte još

KULTNA PREDSTAVA Pogledajte ‘Suton’ online!

Dulist

#OSTANIDOMA Josipina snažna poruka pretočena u slikarsko platno

Mia Njavro Banić

IGRE U DOBA KORONE Situacija nije bajna, program će biti izmijenjen. Koliko, još ne znamo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija