Kultura

NE PROPUSTITE Još dva nastupa Folklornog ansambla Linđo na 69. Igrama

NE PROPUSTITE Još dva nastupa Folklornog ansambla Linđo na 69. Igrama

Nastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno su praćeni dugotrajnim aplauzima s ovacijama publike, a na taraci tvrđave Revelin na ovoljetnom festivalskom repertoaru još su dvije folklorne izvedbe na taraci tvrđave Revelin.

Linđo će na 69. Igrama nastupiti još 13. i 20. kolovoza, s početkom u 21.30 sati.

Za ovogodišnje festivalske nastupe, Linđo je pripremio novu koreografiju Podravske svate – jednu od najpopularnijih koreografija hrvatske tradicijske baštine, čiji je autor dr. Ivan Ivančan, a Linđo ju je na Igrama premijerno izveo 17. srpnja.

Linđo je ovu točku koja plesom, pjesmom, svirkom i nošnjom prikazuje tri skice iz podravskog svatovskog običaja, pripremio pod vodstvom umjetničkog voditelja Lada Andrije Ivančana. U kući mladoženje završava svatovsko veselje. Dolaze maškare, pleše se s maramicama, razvijačima za tijesto. S Linđovim orkestrom radio je autor glazbe i aranžer Marijan Makar. Uz ovu atraktivnu i zahtjevnu koreografiju, na programu su i brojne druge festivalskoj publici omiljene glazbene i plesne točke poput neizostavne poskočice Linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim Bunjevački plesovi, Vrličko kolo i druge.

Pročitajte još

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist

[FOTO] Predstavljena slikovnica Stane Šćapec ‘Bubamara iz Moševića’

Dulist