DuList IN

Ne propustite Baliñera Cup 2013!

Amatersko sportsko društvo Orašac u nedjelju, 26. svibnja organizira „Baliñera Cup 2013“, odnosno utrku karića. Utrka počinje u 16 sati, kad je i grupni start za sve kategorije.

Dijeli se u dvije kategorije, stariju – Baliñera(dvosjed), za koju je kotizacija 80 kuna, te Junior (jednosjed) za koju nema kotizacije.

Dužina staze je 470 metara – spust za kategoriju  Baliñera, te 100 metara za Juniore.

Baliñera kategorija je namjenjena vozačima u dvosjedima. Minimalan broj godina za pojedinog sudionika utrke u Baliñera kategoriji je 16 godina. Svi maloljetni vozači moraju dostaviti potpisanu izjavu o preuzimanju odgovornosti od strane njihovih staratelja, ili popuniti formular na dan utrke također s potpisom jednog od staratelja. Za prva tri mjesta su osigurane novčane nagrade, u vrijednosti 800, 600 i 400  kuna.

Juniori je kategorija namijenjena za mališane koji tek ulaze u ovaj sport. Za njih je osigurano predavanje o praktičnoj sigurnosti prije same utrke, te predstavljanja čitave manifestacije kao priliku za dobru zabavu. Za svakoga sudionika utrke u ovoj kategoriji su osigurane medalje, i dodatne nagrade za prva tri mjesta.

Također će se dijeliti nagrade za najbolje i najlošije dizajnirani ili 'sklepani' karić.

Sigurnost utrke ja na najvišem nivou. Na opasnim check pointovima biti će postavljeni redari. Za sve sudionike će biti održano kratko predavanje prije početka utrke o osnovama vožnje i sigurnosti, napominju organizatori.

A kako biste mogli sudjelovati u utrci, važno je pročitati ova osnovna pravila:

– Kotizacija za utrku iznosi 80 kn, uz koje je osigurano jedno piće, te startni broj.
– Kaciga je obavezna za sve kategorije i za sve sudionike utrke Baliñera Cup 2013.
– Vožnja isključivo na karićima, izrađenim od drvene daske pravokutnog oblika koja služi kao sjedište. Na nju moraju biti  pričvršćene nepokretna zadnja osovina i pokretna prednja osovina. Na zadnju osovinu staviti dva manja kuglična ležaja van gabarita daske, a na prednju osovinu, na sredinu, jedan veći kuglični ležaj koji se popularno nazivaju balinjerama.
– Vozači sudjeluju na vlastitu odgovornost.
– Organizatori ne snose štetu prema gledateljima ili prolaznicima načinjenu od strane sudionika utrke.
– Organizator zadržava pravo na promjene, izmjene ili bilo koje dopune propozicija utrke.
– Za sve maloljetne sudionike potrebna je dozvola potpisana od strane roditelja (dokument se može skinuti na stranici AŠD Orašac pod rubrikom –prijava – kao i potpisati na dan utrke)

Donosimo vam i raspored događanja:
– 15:00-15:30 Prijave vozača i podjela startnih brojeva
– 15:30-16:00 Kratko predavanje o sigurnoj i pravilnoj vožnji
– 16:00-18:45 Start utrke
– 19:00-19:15 Dodjela nagrada
– 19:30-23:00 Zabavni program
 

Pročitajte još

ZAVRŠNICA GOOD FOOD-a Tko je sve bio na gala večeri?

Dulist.hr

BABLJE LJETO Bliži se kraj listopada, a Banje vrve kupačima

Dulist

VIDEO/ZA SVAKOG PONEŠTO 140 metara duga ‘Dubrovačka trpeza’ prepuna delicija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija