Aktualno

“Ne možete dugo varati narod”

"Ne možete dugo varati narod"

Nakon što su Zatonjani za danas u 14 sati najavili mirni prosvjedi ispred Gradske vijećnice, reagiranjem se obratio Grad Dubrovnik

pozivajući zatonske natpise i fotomontažu" "grubim manipulacijama  i potpuno neistinitim informacijama", stiglo je još jedno reagiranje. Ovaj put priopćenjem za javnost obratila se Nina Nadramija, jedna od organizatorica prosvjeda i članica udruge "Okvir za zaton", kojeg prenosimo u cijelosti:

Kao prvo, da istinom odgovorimo na tezu Grada kako se radi o "grubim manipulacijama i potpuno neistinitim informacijama".

Da su "gradski čitači" portala pažljivo pratili naše obavijesti, mogli su pročitati da pozivamo građane na prosvjed i da baš nigdje ne stoji da je na dnevnom redu 23. sjednice  Gradskog vijeća UPU Zaton Mali, a da o Zaton Veliki i ne spominjemo. Informirali smo javnost da ćemo vijećnicima dijeliti naše materijale kako bi ih upoznali za što će u doglednoj budućnosti dizati ruku i kako bi i široj dubrovačkoj javnosti predstavili ono što se događa u Zatonu i oko njega.
 
Savjetovali bismo također "čitaču" portala da se malo bolje obrazuje i educira, te da naše "photo shop" karikature ne naziva "fotomontažama", a Gradu Dubrovniku i svekolikoj javnosti ovom prilikom priopćavamo, kako već i sada, ono za što su Gradski uredi za izdavanje građevinskih dozvola odobrili izgradnju ili su na najboljem putu da odobre, čak i nadmašuje naše karikaturne postere (stambene zgrade kraj butige Pemo, budući hotel pokraj restorana Orsan iz kojega će jadni gosti morati direktno s balkona skakati u more ili će Grad Dubrovnik omogućiti izgradnju tunela ispod magistrale?!; niz stambenih zgrada na francuskom putu, planirana 4-katnica sa staklenom fasadom iznad 4 ljetnikovca….. zar i ovo nije dovoljno?) (ndr. autor "fotomontaža" sam ja osobno, predsjednica udruge Okvir za Zaton).
 
A zavirite li u Knjigu 2, prijedloga UPU Zaton Mali, moći ćete pročitati:

OBVEZE IZ PLANOVA ŠIREG PODRUČJA- PROSTORNI PLAN UREĐENJA GRADA DUBROVNIKA, IZMJENE I DOPUNE
članak 42 (str. 29)
 
"Visoke građevinena ravnom terenu mogu se graditi do maksimalne visine Po+P+4 (podrum, prizemlje, 4 kata), tj. do maksimalne visine od 16,0 m, mjereno od najniže točke uređenog terena uz građevinu do njezina vijenca.
Visoke građevine mogu se graditi do maksimalne visine (Po) S+P+4 ( podrum ili suteren, prizemlje, 4 kata), tj do maksimalne visine od 18,0 m mjereno od najniže točke uređenog terena uz građevinu do njezina vijenca". (sic!)"

 
Pa tako u tim "njihovim knjigama" pobjegne i dozvola za gospodarsko-uslužne djelatnosti bivšim Vićanovim mlinicama, višestruko zaštićenim, na samom izvorištu Palata!!!
 
Primjedba da se " čudesna (oprostite, opet Vićanova) šuma na Batu, kao i vila Pugliesi (opet, oprostite, kad taj Vićan ima-o tolike silne nekretnine) ne nalaze u granicama obuhvata UPU-a Zaton Mali je JEDINA točna tvrdnja. Nalazi se u sljedećem UPU (a sada samo u Prostornom planu) za Zaton Veliki, "divide et impera", a mi Zatonjani ne želimo da nas se dijeli i da nam Grad Dubrovnik slaže mozaik planova i onda sklapa cjeline, kako bi se što manji broj stanovnika istovremeno bunio. Zatonska uvala je jedinstvena prirodna i kulturno-ambijentalna sredina i zato tražimo izradu transparentnog i primjerenog plana uređenja, dostupnog javnosti u svim fazama izrade (a ne samo marionetama MO Zaton i njihovoj rodbini i prijateljima) koji će riješiti sve krucijalne probleme naše lijepe uvale, a neće je pokušati devastirati do neprepoznatljivosti.

I na kraju, poručujemo vam, gospodo, ne možete dugo varati narod, nitko vas više i ne sluša osim onih koji o vama zavise. Mi ćemo vas zaustaviti, uz pomoć srčanih ljudi iz Hrvatske i europskih institucija koje vam ipak daju novce i nadziru kako ih trošite (kanalizacija Zaton- ponovno prekopavanje mjesta- novci potrošeni,  i vodovodne cijevi koje vise na električnim stubovima ili se naslanjaju na grančice po međama okućnica!).

Za udrugu Okvir za Zaton i za sve Zatonjane koji vole svoje mjesto:
Nina Nadramija
 

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist