Politika

Ne mogu nas spriječiti Marević i Luka Babić

Ne mogu nas spriječiti Marević i Luka Babić

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić demantirao je izjave predsjednice Gradskog odbora Metkovića Žakline Marević da je sudjelovao u izbornom inženjeringu.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Matušić se, sa Ivanom Barišićem novoizabranim predsjednikom Temeljne organizacije Centar u Metkoviću, obrušio na provedene izbore u tom temeljnom ogranku ističući kako niz članova stranke nije bilo pozvano na izbore, čime su prekršene odredbe stranačkog propisnika.

– Nemoguće je da sam sudjelovao u izbornom inženjeringu jer nisam sudjelovao u provedbi izbora, već sam im samo nazočio. I to nakon prigovora sudionika prethodnih izbora u Temeljnom ogranku Sv. Nikola u Metkoviću da im nije dopušten ulaz, niti su pozvani na izbore. Tražio sam očitovanje predsjednice GO Žakline Marević koja ga nije dostavila, niti se javljala na pozive pa sam iskoristio priliku pri povratku iz Zagreba svratiti na izbornu skupštinu TO Centar. Nikog nisam pritom dovodio, niti provodio izborni inženjering, već sam svojom nazočnošću želio osigurati provođenje odredbi stranačkog Statuta i Propisnika. Napadi koji su uslijedili su rezultat razočarenja predsjednice GO Metković jer kandidat kojeg je podržala nije izabran – kazao je Frano Matušić.
Ističe kako se uvjerio od samih članova stranke kako im pozivi nisu bili poslani, što jest po njemu izborni inženjering, a vjerodajnice im je na samoj izbornoj skupštini, nakon provjere u bazi članstva središnjice, potpisala sama Žaklina Marević, čime je, napominje Matušić, sama potvrdila njihov legitimitet.

– Nitko više u Hrvatskoj ne može sprječavati demokratske procese, pa tako niti u HDZ-u. Želimo da tako bude i u Metkoviću pa niti Žaklina Marević, niti njen mentor Luka Bebić to više ne mogu zaustaviti. Jer njihov destruktivni način vođenja politike HDZ-a u Metkoviću je razlog zašto smo dotakli dno dna. Nepobitna je istina da sam legalno izabrani predsjednik TO Centar u Metkoviću, a član sam HDZ-a od 90-ih do danas i nikad nisam bio izbačen iz stranke, kako oni sad tvrde. Istina je da sam 4. lipnja 2009. godine razriješen dužnosti u Gradskom odboru Metkovića, ali to ne znači da sam izbrisan iz članstva. Mi smo se makli iz stranke jer se nismo slagali s politikom mentorstva, ali nikada nije provedena nikakva procedura koja je propisana za izbacivanje iz stranke. Na toj istoj sjednici je brisano 8 članova HDZ-a, ali među njima nisam bio ja – kazao je Ivan Barišić, pokazujući zapisnik sjednice iz 2009. godine.
Navodi kako će odmah otići s mjesta predsjednika TO Centar ako se pokaže bilo koji papir kojim je on izbačen iz stranke i prepustiti to mjesto drugom kandidatu. Nadalje govori o nizu nepravilnosti, konspirativnoj šutnji o provedbi unutarstranačkih izbora o kojima nema ni glasa u medijima, niti na stranačkim web stranicama gradskog ogranka Metković, a brojni članovi nisu, kako je to Propisnikom predviđeno pismeno pozvani.

Frano Matušić je još kazao kako nikakav izvještaj o poništenju ovih izbora u TO još nije došao Županijskom odboru, a sljedećih dana će svakako biti sazvan i sastanak ŽO HDZ-a pa će se raspravljati o cijelom izbornom procesu na jugu Hrvatske.
– Nakon nepravilnosti i ponavljanja izbora u dva temeljna ogranka u Gradu, nisam se nadao da će se ponovno događati nepravilnosti. Nakon legalno održanih skupština u temeljnim ograncima Gruž i Pile-Kono pokazali su se sasvim drugačiji rezultati. Bilon bi dobro da sada svi izaslanici koji su uredno pozvani na izbornu skupštinu Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik, što sam provjerio, dođu i izaberu. Izbori nisu završeni dok se ne održe, kako to neki tvrde. Podsjetit ću vas na neke sudionike lokalnih izbora koji su govorili da su „Izbori tek tehnička stvar“, a rezultate dobro znamo – zaključio je Frano Matušić.
Tako se saga sa unutarstranačkim izborima u HDZ-u nastavlja, a sljedeće okupljanje je u predstojeću subotu kada će 130 izabranih članova birati vodstvo Gradskog odbora Dubrovnik.
 
 
 
 
 
 
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist