Kultura

‘NE GLEDAJ MI U PIJAT’ Priznanje za Nikšu Butijera i ekipu

'NE GLEDAJ MI U PIJAT' Priznanje za Nikšu Butijera i ekipu

Glumac Nikša Butijer zajedno sa suradnicima iz filma ‘Ne gledaj mi u pijat’ ponovno može slaviti!

Naime, film redateljice Hane Jušić, u kojem Butijer ima jednu od glavnih uloga, osvojio je još jednu nagradu. ‘Ne gledaj mi u pijat’ tako je ‘okićen’ Zlatnom mimozom za režiju na 31. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro film festival, koji se od 1. do 7. kolovoza održao u Herceg Novom.

Debitantski dugometražni igrani film ‘Ne gledaj mi u pijat’ prikazan je u sklopu glavnog natjecateljskog programa festivala u Herceg Novom, a Zlatna mimoza za režiju Hani Jušić je pripala zbog ‘suverene i suptilne orkestracije svih stvaralačkih sastavnica tog dirljivog filma’.

Žiri je odluku donio u sastavu Milcho Manchevski (predsjednik žirija), Nataša Ninković, Ines Tanović, Zrinko Ogresta i Ivan Salatić.

Podsjetimo, ‘Ne gledaj mi u pijat’ film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica odvija isključivo oko njezine obitelji. Marijana, njezin dominantni otac (Zlatko Burić), neodgovorna majka (Arijana Čulina) i usporeni brat (Nikša Butijer) žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila.

Film ‘Ne gledaj mi u pijat’ nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom. Razvoj i proizvodnju podržao je Hrvatski audiovizualni centar, a proizvodnju Danski filmski institut i nadnacionalni europski fond Eurimages.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist