Natrag
18.2.2019 06:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Navalija ilegalnih imigranata

7.1.2013 @ 10:52 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Proteklog vikenda policija je u blizini graničnih prijelaza zatekla čak 10 stranaca koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Riječ je o državljanima Albanije, Tunisa, Bangladeša i Libije, koji su uhićeni i dovedeni u prostorije policije te im je sukladno odredbama Zakona o strancima određena zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Policija izvještava i kako su na graničnom prijelazu Karasovići prilikom ulazne granične kontrole u šest slučajeva zatečena tri državljanina Albanije koji su pokušali ući u RH korištenjem krivotvorenih putnih isprava zbog čega su uz kaznenu prijavu dovedeni u nadležno državno odvjetništvo, dva državljanina Kosova koji su koristili tuđe putne isprave, i državljanin Albanije koji je uhićen po međunarodnoj potrazi na zahtjev Interpola Albanije te će tijekom današnjeg dana bit doveden sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku radi određivanja ekstradicijskog pritvora.

Isto tako, u noći sa subote na nedjelju, oko 1.45 sati, na graničnom prijelazu Vitaljina, prilikom ulazne granične kontrole u vozilu, švicarskih nacionalnih oznaka, zatečen je državljanin Kosova koji je pokušao izbjeći graničnu kontrolu skrivanjem u vozilu. Određena mu je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readimisije u Republiku Crnu Goru, dok je vozač, državljanin Crne Gore, zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice, procesuiran na Prekršajnom sudu u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana