Grad

NATJECANJE U EKONOMSKOJ ŠKOLI Promocija zanimanja komercijalist i prodavač

NATJECANJE U EKONOMSKOJ ŠKOLI Promocija zanimanja komercijalist i prodavač

Ekonomska i trgovačka škola domaćin je Državnog natjecanja učenika u disciplinama prodavač i komercijalist koje se održava od 2. do 4. travnja, a koje je svečano otvoreno sinoć u hotelu Ivka.

Ovo natjecanje okuplja 50 sudionika – učenike, njihove mentore i članove Državnog povjerenstva.

Natjecanje u disciplini komercijalist organizira se u školi dok će se natjecanje prodavača organizirati na dva prodajna mjesta u našem gradu, prema robnim skupinama. Cilj ovog natjecanja jest upoznati ljude s ovim zanimanjima, popularizirati ih te promovirati njihove kvalitete.

– Biti domaćin Državnog natjecanja učenika u disciplinama prodavač i komercijalist u rodnom gradu Benedikta Kotruljevića, osobita je čast i zadovoljstvo. Ovogodišnje natjecanje okuplja 50 sudionika – učenika, njihovih mentora i članova Državnog povjerenstva iz 8 srednjih škola koje obrazuju učenike za strukovne kvalifikacije prodavač i komercijalist.Želja nam je ovim natjecanjem promovirati sve kvalitete zanimanja komercijalist i prodavač o kojima je još u 15.st. pisao naš Kotruljević. Izreka: „Teže je stvoriti trgovca negoli suca!“ koju je Kotruljević citirao u svom djelu „O trgovini i savršenom trgovcu“ dovoljno nam govori koliko su trgovačka djelatnost i trgovačka zanimanja bili cijenjeni u prošlosti Dubrovnika. Želja nam je da tako cijenjeni budu i danas – ističu iz Ekonomska i trgovačke škole.

Natjecanje je započelo svečanim otvaranjem 2. travnja u hotelu Ivka s početkom u 19.30 sati, nastavlja se s natjecanjem danas 3. travnja u  školi i na prodajnim mjestima u gradu, a završava sutra 4. travnja proglašenjem konačne ljestvice poretka.

Kako je bilo na sinoćnjem otvaranju pogledajte u fotogaleriji.

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist