Natrag
25.4.2018 10:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS Matea Majdandžić druga u Sisku

21.11.2016 @ 12:49 Dulist dulist IN / Županija

Podijelite:

Proteklog tjedna, odnosno 17. i 18. studenoga u Sisku se održavalo 4. nacionalno natjecanje u čitanju naglas na kojemu su sudjelovale učenice Osnovne škole Slano Matea Majdandžić i Karmen Knežić, kao predstavnice Dubrovačko-neretvanske županije.

One su pobijedile na Županijskom natjecanju koje se održalo 3. studenoga u Saloči od zrcala u gradskoj knjižnici u Dubrovniku. Put u Sisak su organizirale Dubrovačke knjižnice, a za dvodnevni smještaj u Sisku je odgovorna Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac u Sisku.

Cjelokupni je program bio prožet motivima ‘Priča iz davnine’ Ivane Brlić-Mažuranić slaveći tako 100. godišnjicu od objavljivanja prvoga izdanja Priča. U mlađoj kategoriji (3., 4. i 5. razred) sudjelovali su predstavnici 14 županija, a u starijoj (6., 7. i 8. razred) 13 županija Republike Hrvatske. Došli su u pratnji svojih mentora s ciljem osvojiti što bolje mjesto predstavljajući svoju omiljenu knjigu te čitajući ulomak iz nje.

Rad je komisiji ove godine bio izuzetno težak, jer su se natjecatelji odlično pripremili za svoje nastupe koji su bili zanimljivi, kreativni i naposljetku jedinstveni. Ipak, članovi Komisije odabrali su najbolje od najboljih, a drugo je mjesto osvojila predstavnica Dubrovačko – neretvanske županije, iz Osnovne škole Slano, Matea Majdandžić s mentoricom knjižničarkom Teom Kompar Jerković.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana