Natrag
21.4.2019 14:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

NATJECANJE CRVENOG KRIŽA Klasičari treći, Lapađani peti na Braču

12.4.2017 @ 6:47 Dulist Aktualno

Podijelite:

U subotu 8. travnja 2017. godine u Supetru na otoku Braču održano je 21. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske županije i Splitsko-dalmatinske županije.

Na ovom natjecanju nastupilo je 16 društava Crvenog križa, a mladi su se natjecali u dvije kategorije i to: mladi – srednje škole i podmladak – osnovne škole. U teorijskom dijelu natjecanja provjeravalo se znanje o Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom prvu i poznavanju prve pomoći. U praktičnom dijelu natjecanja ocjenjivale su se vještine iz pružanja prve pomoći.

U konkurenciji podmlatka natjecalo se ukupno 14 ekipa, a naši predstavnici učenici iz Osnovne škole Lapad osvojili su 5. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Lorena Kukulj, Ana Maškarić, Andrea Beusan, Nika Ćurlin, Klaudia Lujić i Lora Ljubišić, Mentorica ekipe bila je gospođa Nancy Obradović.

U konkurenciji mladih natjecalo se ukupno 9 ekipa, a Biskupijska klasična gimnazija Ruđer Bošković osvojila je 3. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Roko Gvozdenica Šipić, Ivo Vićan, Marija Bukvić, Ana Nikić, Dolores Dabelić s mentoricom Antoniom Merčep.

– Ovim putem čestitamo svim našim natjecateljima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima. Svrha rada s mladima je da se što više mlade populacije uključi u Pokret Crvenog križa i da mladi, kao najjača pokretačka snaga, kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, stječu nova znanja i vještine, izgrađuju međusobne odnose i uspostavljaju nova prijateljstva – ističu iz Dubrovačkog Crvenog križa te zahvaljuju domaćinu Gradskom društvu Crvenog križa Brač, organizatoru ovogodišnjeg natjecanja, na pažnji koju im je ukazalo prilikom posjete ovom prelijepom otoku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana