Zanimljivosti

Natjecali se mladi Crvenog križa

Natjecali se mladi Crvenog križa

U subotu, 16. ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gundulića održano je natjecanje ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Oni su se natjecali u pisanim provjerama poznavanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava te teorijskom znanju u pružanju prve pomoći dok su dvije radne pozicije bile iz provjere vještina pružanja prve pomoći.

Natjecatelje je pozdravio ravnatelj g. Živko Šimunović, predsjednik dr. Vicko Mihaljević, a natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika g. Niko Šalja.

U kategoriji podmlatka (učenici osnovnih škola )sudjelovalo je pet ekipa i to: O.Š. Cavtat, O.Š. Gruda, O.Š. Ivan Gundulić, O.Š. Lapad i O.Š.Župa dubrovačka. Pobijedila je O.Š. Lapad u sastavu: Mia Dabo, Matea Andrić, Marta Miošić, Miriam Šoletić, Karla Sentić i Ivan Vidak. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Župa dubrovačka, a treća je bila Osnovna škola Gruda.

U kategoriji mladeži (učenici srednjih škola )sudjelovalo je devet ekipa i to : dvije ekipe Opće gimnazije, ekipa Klasične gimnazije " Ruđer Bošković", dvije ekipe Ekonomsko-trgovačke škole, dvije ekipe Medicinske škole i dvije ekipe Pomorsko-tehničke škole.

Pobijedila je prva ekipa Medicinske škole u sastavu: Ivana Radoš, Ana Butigan, Antonio Kondrić, Krešimir Ćorak i Krešimir Sokol. Drugo mjesto osvojila je druga ekipa Medicinske škole a treće je bila ekipa Klasične gimnazije "Ruđer Bošković".

Prvoplasirane ekipe iz svake kategorije stekli su pravo sudjelovanja na među županijskom natjecanju koje će se održati krajem mjeseca travnja u Splitu.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist