Zanimljivosti

Natjecali se mladi Crvenog križa

U subotu, 16. ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gundulića održano je natjecanje ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Oni su se natjecali u pisanim provjerama poznavanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava te teorijskom znanju u pružanju prve pomoći dok su dvije radne pozicije bile iz provjere vještina pružanja prve pomoći.

Natjecatelje je pozdravio ravnatelj g. Živko Šimunović, predsjednik dr. Vicko Mihaljević, a natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika g. Niko Šalja.

U kategoriji podmlatka (učenici osnovnih škola )sudjelovalo je pet ekipa i to: O.Š. Cavtat, O.Š. Gruda, O.Š. Ivan Gundulić, O.Š. Lapad i O.Š.Župa dubrovačka. Pobijedila je O.Š. Lapad u sastavu: Mia Dabo, Matea Andrić, Marta Miošić, Miriam Šoletić, Karla Sentić i Ivan Vidak. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Župa dubrovačka, a treća je bila Osnovna škola Gruda.

U kategoriji mladeži (učenici srednjih škola )sudjelovalo je devet ekipa i to : dvije ekipe Opće gimnazije, ekipa Klasične gimnazije " Ruđer Bošković", dvije ekipe Ekonomsko-trgovačke škole, dvije ekipe Medicinske škole i dvije ekipe Pomorsko-tehničke škole.

Pobijedila je prva ekipa Medicinske škole u sastavu: Ivana Radoš, Ana Butigan, Antonio Kondrić, Krešimir Ćorak i Krešimir Sokol. Drugo mjesto osvojila je druga ekipa Medicinske škole a treće je bila ekipa Klasične gimnazije "Ruđer Bošković".

Prvoplasirane ekipe iz svake kategorije stekli su pravo sudjelovanja na među županijskom natjecanju koje će se održati krajem mjeseca travnja u Splitu.

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija