Zanimljivosti

Natjecali se mladi Crvenog križa

U subotu, 16. ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gundulića održano je natjecanje ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Oni su se natjecali u pisanim provjerama poznavanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava te teorijskom znanju u pružanju prve pomoći dok su dvije radne pozicije bile iz provjere vještina pružanja prve pomoći.

Natjecatelje je pozdravio ravnatelj g. Živko Šimunović, predsjednik dr. Vicko Mihaljević, a natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika g. Niko Šalja.

U kategoriji podmlatka (učenici osnovnih škola )sudjelovalo je pet ekipa i to: O.Š. Cavtat, O.Š. Gruda, O.Š. Ivan Gundulić, O.Š. Lapad i O.Š.Župa dubrovačka. Pobijedila je O.Š. Lapad u sastavu: Mia Dabo, Matea Andrić, Marta Miošić, Miriam Šoletić, Karla Sentić i Ivan Vidak. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Župa dubrovačka, a treća je bila Osnovna škola Gruda.

U kategoriji mladeži (učenici srednjih škola )sudjelovalo je devet ekipa i to : dvije ekipe Opće gimnazije, ekipa Klasične gimnazije " Ruđer Bošković", dvije ekipe Ekonomsko-trgovačke škole, dvije ekipe Medicinske škole i dvije ekipe Pomorsko-tehničke škole.

Pobijedila je prva ekipa Medicinske škole u sastavu: Ivana Radoš, Ana Butigan, Antonio Kondrić, Krešimir Ćorak i Krešimir Sokol. Drugo mjesto osvojila je druga ekipa Medicinske škole a treće je bila ekipa Klasične gimnazije "Ruđer Bošković".

Prvoplasirane ekipe iz svake kategorije stekli su pravo sudjelovanja na među županijskom natjecanju koje će se održati krajem mjeseca travnja u Splitu.

Pročitajte još

‘MOJA PRAVA JUBAVI’ Markosu nagrada publike na festivalu dalmatinske šansone

Dulist

Bajkovita večer za djecu i mlade Mokošice i Rijeke dubrovačke

Dulist

‘VEČER ASTRONOMIJE’ Dođite na tvrđavu sv. Ivana i imenujte zvijezdu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija