Politika

NATAŠA GABRIČEVIĆ Građani su siti ideoloških sukoba i populističkih obećanja. Treba počne raditi!

Tijekom kampanje, koja je počela 12. travnja upravo iz Dubrovnika, obišla sam cijelu našu županiju, razgovarala s građanima i uvjerila se da su prepoznali novu politiku koju nude Matija Posavec i HNS – rekla je na završnoj konferenciji za medije kandidatkinja HNS-a za Europski parlament Nataša Gabričević.
Ovom prigodom podsjetila je na riječi nositelja liste Matije Posavca da su građani zasićeni ideološkim sukobima i populističkim obećanjima.

-Vrijeme je da uđe jedna nova politika u život naših sugrađana i da se počne raditi – rekla je Gabričević.
-Najveći naglasak u kampanji stavili smo na smanjenje birokratizacije i nepotrebnih nameta, ali i na zaštitu okoliša i kreativne industrije. Kreativne smo industrije najbolje predstavili još u siječnju kroz projekt ‘Osjetite povijest’. To je najbrže rastuća grana privrede u svijetu i gotovo sve zemlje promišljaju o razvoju takvih industrija. Naš cilje je kroz sljedeće financijsko razdoblje osigurati što veća sredstva upravo za kreativne industrije – istaknula je dalje Nataša Gabričević dodavši kako je pred nama puno posla kako bi se propisi sveli na minimum, a građanima i poduzetnicima omogućilo život i poslovanje uz što manje nepotrebne papirologije.
-Osim pretjerane birokratizacije HNS se protivi i uvođenju novih nameta i smatramo kako treba poticati putem poreznih olakšica poduzetničke inicijative u gospodarstvu – naglasila je Gabričević te podsjetila kako su se HNS-ovi kandidati s liste na svojim pozicijama i u svojim lokalnim jedinicama uspješno izborili za ukidanje određenih nameta, odnosno poreza.
-Kada pričamo zaštiti okoliša najviše mislimo na kvalitetu zraka, gospodarenje otpadom, kakvoću voda, a konkretno u Dubrovniku svakako je važno čim prije realizirati čitav niz projekata i aktivnosti te znatno nadograditi komunalnu i okolišnu infrastrukturu kako bi i generacije koje dolaze doživjele čisto more, vodu, zrak ili okusile malostonsku kamenicu. Mi na jugu smo od davnina bili proeuropski nastrojeni i znali iskoristiti prednosti diplomatskih i gospodarskih veza koje nam je takav status donosio. Dubrovačka republika je u europske prijestolnice i šire slala svoje emisare i mislim da se ta tradicija uvažavanja i razumijevanja održala sve do danas. Stoga sam sigurna da će naši sugrađani znati izabrati one koji će u EU parlamentu biti pravi zastupnici njihovih interesa – rekla je Gabričević zahvalivši se svim sudionicima izbora koji su pokazali kako kampanja može biti uglađena i pristojna.
-Pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da u nedjelju 26. svibnja iskoriste svoje pravo, izađu na izbore i zaokruže listu broj 11 – rekla je Gabričević.

Pročitajte još

Vijećnici dali suglasnost investitorima za izgradnju i financiranje ceste na Babinom kuku

Andrea Falkoni Račić

BARAČ SMATRA ‘Dodjela prostora i javnih površina bez natječaja omogućuje politički reket’

Andrea Falkoni Račić

‘Srđevci će glasati za mene kad na Srđu napravimo repliku Kuće cvijeća’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija