Politika

NATAŠA GABRIČEVIĆ Građani su siti ideoloških sukoba i populističkih obećanja. Treba počne raditi!

NATAŠA GABRIČEVIĆ Građani su siti ideoloških sukoba i populističkih obećanja. Treba počne raditi!

Tijekom kampanje, koja je počela 12. travnja upravo iz Dubrovnika, obišla sam cijelu našu županiju, razgovarala s građanima i uvjerila se da su prepoznali novu politiku koju nude Matija Posavec i HNS – rekla je na završnoj konferenciji za medije kandidatkinja HNS-a za Europski parlament Nataša Gabričević.
Ovom prigodom podsjetila je na riječi nositelja liste Matije Posavca da su građani zasićeni ideološkim sukobima i populističkim obećanjima.

-Vrijeme je da uđe jedna nova politika u život naših sugrađana i da se počne raditi – rekla je Gabričević.
-Najveći naglasak u kampanji stavili smo na smanjenje birokratizacije i nepotrebnih nameta, ali i na zaštitu okoliša i kreativne industrije. Kreativne smo industrije najbolje predstavili još u siječnju kroz projekt ‘Osjetite povijest’. To je najbrže rastuća grana privrede u svijetu i gotovo sve zemlje promišljaju o razvoju takvih industrija. Naš cilje je kroz sljedeće financijsko razdoblje osigurati što veća sredstva upravo za kreativne industrije – istaknula je dalje Nataša Gabričević dodavši kako je pred nama puno posla kako bi se propisi sveli na minimum, a građanima i poduzetnicima omogućilo život i poslovanje uz što manje nepotrebne papirologije.
-Osim pretjerane birokratizacije HNS se protivi i uvođenju novih nameta i smatramo kako treba poticati putem poreznih olakšica poduzetničke inicijative u gospodarstvu – naglasila je Gabričević te podsjetila kako su se HNS-ovi kandidati s liste na svojim pozicijama i u svojim lokalnim jedinicama uspješno izborili za ukidanje određenih nameta, odnosno poreza.
-Kada pričamo zaštiti okoliša najviše mislimo na kvalitetu zraka, gospodarenje otpadom, kakvoću voda, a konkretno u Dubrovniku svakako je važno čim prije realizirati čitav niz projekata i aktivnosti te znatno nadograditi komunalnu i okolišnu infrastrukturu kako bi i generacije koje dolaze doživjele čisto more, vodu, zrak ili okusile malostonsku kamenicu. Mi na jugu smo od davnina bili proeuropski nastrojeni i znali iskoristiti prednosti diplomatskih i gospodarskih veza koje nam je takav status donosio. Dubrovačka republika je u europske prijestolnice i šire slala svoje emisare i mislim da se ta tradicija uvažavanja i razumijevanja održala sve do danas. Stoga sam sigurna da će naši sugrađani znati izabrati one koji će u EU parlamentu biti pravi zastupnici njihovih interesa – rekla je Gabričević zahvalivši se svim sudionicima izbora koji su pokazali kako kampanja može biti uglađena i pristojna.
-Pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da u nedjelju 26. svibnja iskoriste svoje pravo, izađu na izbore i zaokruže listu broj 11 – rekla je Gabričević.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist