Crna kronika

NASUKAVANJE NA LOPUDU Do nezgode došlo zbog pogreške voditelja, na brodici bilo i troje djece

Petmetarska brodica nasukala se u jutarnjim satima nedjelje na lopudskim stijenama, točnije na hridi Sutmiho. Na plovilu je u trenutku nasukavanja boravio voditelj brodice (glisera) J.K. sa suprugom i troje malodobne djece, svi državljani Republike Hrvatske, od kojih nitko nije ozlijeđen. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dalje ističu kako je očevidom o uzrocima ove pomorske nezgode utvrđeno da se nasukavanje dogodilo tijekom plovidbe iz Suđurđa prema Dubrovniku.

-Kao uzrok ove pomorske nezgode utvrđena je ljudska pogreška zbog nepoštivanja pravila navigacije i pogrešne procjene rute plovidbe, od strane voditelja brodice plave boje trupa i dužine 5,30 metara koja plovi pod Hrvatskom zastavom pogonjena vanbrodskim pogonskim strojem, porivne snage od 36,80kW i utvrđenom vlasništvu G.M., državljanina Republike Hrvatske. Odnosno, tijekom očevida ustanovljen je postupak u tijeku vezano uz prijepis vlasništva na drugu osobu, J.K., također državljanin Republike Hrvatske, za kojega se nedvojbeno utvrdilo da je upravljao brodicom. Službenici Odjela inspekcijskih poslova Lučke kapetanije Dubrovnik, nakon izvršenih izvidnih radnji, obavili su u ponedjeljak saslušanje te izdali prekršajni nalog protiv prekršitelja, J.K., a iznos izrečene novčane kazne prekršitelj je odmah uplatio u Državni proračun – rekli su iz Ministarstva. Na poziciji pomorske nezgode nije uočeno onečišćenje mora ili morskog okoliša.

Pročitajte još

Traga se za bugarskom lupežicom koja je ‘operirala’ po Župi

Dulist

PREPOZNAJETE LI GA? Snimljen u pokušaju teške krađe u Zatonu

Dulist

Vozio brzo i pod utjecajem alkohola pa izgubio nadzor nad motociklom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija