Kultura

Nastupom More Love Ensemble i komornog sastava DSO-a zaključeno Pozno ljeto

Nastupom More Love Ensemble i komornog sastava DSO-a zaključeno Pozno ljeto

Osmi Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto završio je sinoćnjim nastupom More Love Ensemble i komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji su izveli obrade djela najvećih hrvatskih skladatelja: Luke Sorkočevića, Blagoja Berse, Jakova Gotovca, Dore Pejačević, Ivana pl. Zajca, Vatroslava Lisinskog, Borisa Papandopula i Iva Tijadovića, ali i posebnu izvedbu pripremljenu isključivo za ovaj koncert – Život je lijep iz mjuzikla Dundo Maroje skladatelja Đela Jusića.

Ovaj koncert “crossover” stila nastao je u suradnji samog More Love Ensamble koji je priredio glazbu, tekst i aranžmane, a kojeg čine Melita Lovričević (vokal, efekti), Petar Ćulibrk (klavir, klavijature), Luka Žužić (trombon, klavijature), Marko First (violina) i Enos Kugler (bubnjevi), Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Doma Marina Držića koji se pobrinuo da uživamo u skladbi “Život je lijep” i prisjetimo se mjuzikla Dundo Maroje.

Ovaj koncert ujedno je bio i promocija albuma “CROSSING” More Love Ensemble, inspiriranog upravo hrvatskim kompozitorima klasične glazbe.

Na festivalu Dubrovnik u pozno ljeto održano je sve skupa osam koncerata od čega su svi bili u potpunosti rasprodani. Dubrovački simfonijski orkestar nastavlja i dalje sa svojom koncertnom sezonom i to u okviru festivala Stradun Classic, a kao i dosad, poštivajući sve epidemiološke mjere i preporuke.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist