Aktualno

NASTUPIO LOVOSTAJ Dubrovačke koče do 15. lipnja neće donositi ribu na placu

Od sutra na gruškoj placi Dubrovčani neće moći kupiti svježu ribu ravno iz mora koju su redovito, a posebno svakog petka, dovozile koče. Naime, nastupio je lovostaj sve do 15. lipnja te su koče sinoć izišle na more u ‘posljednji’ ulov sve do 15. lipnja kada opet mogu nastaviti s ribanjem. Dubrovčanima će tako biti znatno teže doći do svježe ribe te će se morati pokušati snaći kod lokalnih ribara.

-Orka Dubrovnik je sa svojim kočama Orkom i Sikom danas zadnji put izišla na more te donijela ribu u Gruž. Sve do 15. lipnja je ministarstvo proglasilo lovostaj te nećemo do tada ribati – rekao nam je Mario Cvjetović iz Orke Dubrovnik.

Istaknuo je kako sugrađani nakon što su epidemiološke mjere popustile dolaze na placu pa i u ribarnicu kako bi kupili svježu ribu. Naglasio je kako su mjere na placi još uvijek dosta stroge.

-Ribari u neku ruku i odbijaju prodavati na placi pa prodavaju na mulu u Gružu. Mogli bismo reći da ljudi ne žele baš čekati toliko u redu da bi kupili bilo što pa i ribu – rekao je Cvjetović te je dodao kako će vidjeti kakva će situacija biti nakon 15. lipnja.

-U ovo doba protekle sezone smo normalno radili, prodavali na placi, u gradu, restoranima, vozili ribu u sve hrvatske gradove, čak i izvozili za Italiju, a vidjet ćemo kad završi lovostaj što će i kako biti – zaključio je Cvjetović.

Pročitajte još

ZAŠTITNO LICE POLICIJE ANDRIJANA BISKUP Nemam priliku izvještavati o lijepim stvarima

Iva Dedo

Profesor Ljubimir odlazi u mirovinu

Dulist

DANAS ZADNJI LET Air Serbia prestaje letjeti prema Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija