Aktualno

NASTUPIO LOVOSTAJ Dubrovačke koče do 15. lipnja neće donositi ribu na placu

NASTUPIO LOVOSTAJ Dubrovačke koče do 15. lipnja neće donositi ribu na placu

Od sutra na gruškoj placi Dubrovčani neće moći kupiti svježu ribu ravno iz mora koju su redovito, a posebno svakog petka, dovozile koče. Naime, nastupio je lovostaj sve do 15. lipnja te su koče sinoć izišle na more u ‘posljednji’ ulov sve do 15. lipnja kada opet mogu nastaviti s ribanjem. Dubrovčanima će tako biti znatno teže doći do svježe ribe te će se morati pokušati snaći kod lokalnih ribara.

-Orka Dubrovnik je sa svojim kočama Orkom i Sikom danas zadnji put izišla na more te donijela ribu u Gruž. Sve do 15. lipnja je ministarstvo proglasilo lovostaj te nećemo do tada ribati – rekao nam je Mario Cvjetović iz Orke Dubrovnik.

Istaknuo je kako sugrađani nakon što su epidemiološke mjere popustile dolaze na placu pa i u ribarnicu kako bi kupili svježu ribu. Naglasio je kako su mjere na placi još uvijek dosta stroge.

-Ribari u neku ruku i odbijaju prodavati na placi pa prodavaju na mulu u Gružu. Mogli bismo reći da ljudi ne žele baš čekati toliko u redu da bi kupili bilo što pa i ribu – rekao je Cvjetović te je dodao kako će vidjeti kakva će situacija biti nakon 15. lipnja.

-U ovo doba protekle sezone smo normalno radili, prodavali na placi, u gradu, restoranima, vozili ribu u sve hrvatske gradove, čak i izvozili za Italiju, a vidjet ćemo kad završi lovostaj što će i kako biti – zaključio je Cvjetović.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist