Natrag
22.2.2019 01:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

NASTUP U LJUBLJANI Koncert Ivane Marije Vidović za pamćenje

23.12.2015 @ 23:14 Dulist Kultura
5;5

Podijelite:

Gallusova rasprodana dvorana, za klavirom Dubrovkinja Ivana Marija Vidović, Simfonijski orkestar Cantabile i maestro Grdadolnik ispratili su ovu 2015. godinu na spektakularan način proteklog vikenda.

Naša je dubrovačka pijanistica i pjesnikinja imala čast nastupiti u potpuno rasprodanoj Gallusovoj dvorani u Cankarjevem domu u Ljubljani uz palicu maestra Grdadolnika i Simfonijski orkestar Cantabile tumačeći Klavirski koncert u cis molu Nikolaja Rimskog Korsakova, op. 30, skladanog između 1882.-1883. godine.

Tražila se karta više tako da mnogobrojni Ivanini  kolege (diplomirala je diplomom koncertne pijanistice pri Akademiji za glasbo u Ljubljani) nisu mogli dospjeti u salu, a i na pozornici je bilo više od 200 izvođača: tri zbora, dvije solistice i orkestar od 65 članova.

Koncert je vehementno i srdačno kroz glazbu združio tri zemlje Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, a koncertu su se odazvali i državni dužnosnici i delegacije svih triju zemalja. Brojna publika nije štedila komplimente burnim aplauzima i uzvicima bravo. Na samom početku koncerta u uvodu izrecitirani su i odabrani stihovi Ivane Marije Vidović. Uspjeh koji će se dugo pamtiti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana