Kultura

NASTUP U LJUBLJANI Koncert Ivane Marije Vidović za pamćenje

Gallusova rasprodana dvorana, za klavirom Dubrovkinja Ivana Marija Vidović, Simfonijski orkestar Cantabile i maestro Grdadolnik ispratili su ovu 2015. godinu na spektakularan način proteklog vikenda.

Naša je dubrovačka pijanistica i pjesnikinja imala čast nastupiti u potpuno rasprodanoj Gallusovoj dvorani u Cankarjevem domu u Ljubljani uz palicu maestra Grdadolnika i Simfonijski orkestar Cantabile tumačeći Klavirski koncert u cis molu Nikolaja Rimskog Korsakova, op. 30, skladanog između 1882.-1883. godine.

Tražila se karta više tako da mnogobrojni Ivanini  kolege (diplomirala je diplomom koncertne pijanistice pri Akademiji za glasbo u Ljubljani) nisu mogli dospjeti u salu, a i na pozornici je bilo više od 200 izvođača: tri zbora, dvije solistice i orkestar od 65 članova.

Koncert je vehementno i srdačno kroz glazbu združio tri zemlje Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, a koncertu su se odazvali i državni dužnosnici i delegacije svih triju zemalja. Brojna publika nije štedila komplimente burnim aplauzima i uzvicima bravo. Na samom početku koncerta u uvodu izrecitirani su i odabrani stihovi Ivane Marije Vidović. Uspjeh koji će se dugo pamtiti.

Pročitajte još

DESET GODINA DU PISACA ‘Literat je naš najveći ponos!’

Andrea Falkoni Račić

‘A ŠETNJA MU BILA MRSKA’ Ivica Bota o Putu sv. Jakova u lipanjskim Putositnicama

Dulist

TAJNA PALA KORČULANSKE KATEDRALE Predavanje na temu 500 godina rođenja Jacopa Tintoretta

Dulist