Hrvatska

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA Darko Pervan preuzeo tvornicu furnira iz Otoka

Tvrtka Pervanovo u vlasništvu švedskog poduzetnika hrvatskih korijena Darka Pervana preuzela je tvornicu Furnir Otok d.o.o.

Dosadašnja ulaganja ove grupacije u Ogulinu i Bjelovaru odnose se na proizvodnju parketa, a nova tvornica u Otoku, s postojećim godišnjim kapacitetom od 7,5 milijuna m2 furnira, je komplementarna s njihovim dosadašnjim ulaganjima u švedskim i hrvatskim tvornicama, koja se uglavnom odnose na visoki stupanj primjene R&D tehnologija i visoko učešće inovacija u proizvodnji drvenih podova.

Postojeće tvornice u Ogulinu i Bjelovaru su kroz kratko vrijeme također ojačale svoje tehnološke kapacitete s 0,4 na 2,0 mil. m2 parketa, a tvrtke u vlasništvu Darka Pervana imaju cilj preuzeti vodeću poziciju u proizvodnji furnira i parketa na bazi slavonskog hrasta.

-Grupacija Pervanovo, odnosno njihova tvrtka Bjelin, članica je Hrvatskog drvnog klastera koji u potpunosti pozdravlja nastavak konsolidacije drvoprerađivačkog sektora i posljedično jačanje međunarodne konkurentnosti ove grane koja u hrvatskom izvozu sudjeluje s preko 10 posto – navodi se u priopćenju Hrvatskog drvnog klastera.

Cilj Pervanovo grupe je postati najveći proizvođač hrastovog furnira u Europi za primjenu u proizvodnji podova.
-Industrija podnih obloga mora uvesti nove proizvodne procese i za okoliš prihvatljive tehnologije koje koriste manje količine hrasta, a koji postaje sve manje dostupan na tržištu, naravno, zbog svoje biološke ograničenosti ali i povećane potražnje. Od jednake količine hrasta dobivamo 10 puta više podova Woodura nego troslojnog parketa, a 33 puta više od tradicionalnog masivnog parketa. Ovom akvizicijom osigurat će se velike količine visokokvalitetnog furnira koja će biti dovoljna da se zamijeni oko 25 posot proizvodnje troslojnog parketa u Europi s takozvanim ‘zelenim eco-friendly’ drvenim podovima. Nadamo se da će naša nova tehnologija biti prekretnica koja će potrošačima pružiti velike prednosti u kvaliteti te u isto vrijeme sačuvati hrastove šume i omogučiti industriji drvenih podova da povrati dio izgubljenog tržišta – izjavio je Darko Pervan osnivač, i predsjednik uprave Pervanovo Invest AB sa sjedištem u Švedskoj.

Inače, tvrtka Pervanovo kralja laminata Darka Pervana na dubrovačkom je području poznata po nizu turističkih objekata, a najpoznatiji među njima svakako je hotel Kazbek.

Pročitajte još

DEMOGRAFSKA SLIKA Iz naše Županije otišlo 2,5 posto mladih ljudi

Dulist

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

Dulist

NOVI UDAR NA VOZAČE Od utorka skuplje gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija