Hrvatska

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA Darko Pervan preuzeo tvornicu furnira iz Otoka

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA Darko Pervan preuzeo tvornicu furnira iz Otoka

Tvrtka Pervanovo u vlasništvu švedskog poduzetnika hrvatskih korijena Darka Pervana preuzela je tvornicu Furnir Otok d.o.o.

Dosadašnja ulaganja ove grupacije u Ogulinu i Bjelovaru odnose se na proizvodnju parketa, a nova tvornica u Otoku, s postojećim godišnjim kapacitetom od 7,5 milijuna m2 furnira, je komplementarna s njihovim dosadašnjim ulaganjima u švedskim i hrvatskim tvornicama, koja se uglavnom odnose na visoki stupanj primjene R&D tehnologija i visoko učešće inovacija u proizvodnji drvenih podova.

Postojeće tvornice u Ogulinu i Bjelovaru su kroz kratko vrijeme također ojačale svoje tehnološke kapacitete s 0,4 na 2,0 mil. m2 parketa, a tvrtke u vlasništvu Darka Pervana imaju cilj preuzeti vodeću poziciju u proizvodnji furnira i parketa na bazi slavonskog hrasta.

-Grupacija Pervanovo, odnosno njihova tvrtka Bjelin, članica je Hrvatskog drvnog klastera koji u potpunosti pozdravlja nastavak konsolidacije drvoprerađivačkog sektora i posljedično jačanje međunarodne konkurentnosti ove grane koja u hrvatskom izvozu sudjeluje s preko 10 posto – navodi se u priopćenju Hrvatskog drvnog klastera.

Cilj Pervanovo grupe je postati najveći proizvođač hrastovog furnira u Europi za primjenu u proizvodnji podova.
-Industrija podnih obloga mora uvesti nove proizvodne procese i za okoliš prihvatljive tehnologije koje koriste manje količine hrasta, a koji postaje sve manje dostupan na tržištu, naravno, zbog svoje biološke ograničenosti ali i povećane potražnje. Od jednake količine hrasta dobivamo 10 puta više podova Woodura nego troslojnog parketa, a 33 puta više od tradicionalnog masivnog parketa. Ovom akvizicijom osigurat će se velike količine visokokvalitetnog furnira koja će biti dovoljna da se zamijeni oko 25 posot proizvodnje troslojnog parketa u Europi s takozvanim ‘zelenim eco-friendly’ drvenim podovima. Nadamo se da će naša nova tehnologija biti prekretnica koja će potrošačima pružiti velike prednosti u kvaliteti te u isto vrijeme sačuvati hrastove šume i omogučiti industriji drvenih podova da povrati dio izgubljenog tržišta – izjavio je Darko Pervan osnivač, i predsjednik uprave Pervanovo Invest AB sa sjedištem u Švedskoj.

Inače, tvrtka Pervanovo kralja laminata Darka Pervana na dubrovačkom je području poznata po nizu turističkih objekata, a najpoznatiji među njima svakako je hotel Kazbek.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist